Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός: Παίρνει Ρότσεστι και Ριντ (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός: Παίρνει Ρότσεστι και Ριντ (vid)

Ολυμπιακός: Τις μεταγραφές ενός γκαρντ και ενός σέντερ που έπρεπε να έχουν γίνει από το καλοκαίρι ετοιμάζεται να κλείσει η ΚΑΕ Ολυμπιακός

Ολυμπιακός: Από τη στιγμή που αποφασίστηκε να παραμείνει προπονητής ο Κεστούτις Κεμζούρα μέχρι το τέλος της σεζόν, η λύση ήταν μία και μοναδική. Η διοίκηση του Ολυμπιακού βγήκε στην αγορά για να κλείσει δύο παίκτες σε νευραλγικές θέσεις, κάτι που έπρεπε να έχει γίνει από το καλοκαίρι. Ένας γκαρντ ποιότητας, καθώς απέτυχε η προσπάθεια για την επιστροφή του Κώστα Σλούκα, συν ένας σέντερ για να κάνει τη λεγόμενη «βρώμικη δουλειά.

Έτσι η ΚΑΕ προχωράει με γρήγορα βήματα προς την απόκτηση του 34χρονου Τέιλορ Ρότσεστι και του 29χρονου Γουίλι Ριντ. Είναι ο μόνος τρόπος άλλωστε να διορθωθούν οι «ανορθογραφίες» του καλοκαιριού, διάστημα στο οποίο η πειραϊκή ομάδα δεν ενισχύθηκε με ποιοτικούς παίκτες. Τα πειράματα απέτυχαν και αυτό φάνηκε από την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, όταν ήρθε η βαριά ήττα από την Βιλερμπάν στη Γαλλία. Κατά τα άλλα ο Ολυμπιακός παλεύει, χωρίς να παίζει στο ελληνικό πρωτάθλημα, για να μπει στην οκτάδα της Ευρωλίγκας. Δεν το λες εφικτό…

Η περίπτωση Ρότσεστι

Για τη θέση του πόιντ γκαρντ ο Ρότσεστι είναι στην παρούσα φάση μια καλή περίπτωση. Παίκτης με μεγάλη εμπειρία από την EuroLeague, με βασικά χαρακτηριστικά την δημιουργία και την εκτέλεση, πράγματα που λείπουν αρκετά από τον Ολυμπιακό. Η σεζόν 2014-15 ήταν η καλύτερη της καριέρας του, όταν αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης φορώντας τη φανέλα της Νίζνι.

Ο Ρότσεστι είχε τότε 18.9 πόντους με 52% στο δίποντο, 50% στο τρίποντο (53/106 σε 21 αγώνες), 92.5% στις βολές, 1.6 ριμπάουντ, 5.7 ασίστ και 2.2 λάθη ανά 30:02 συμμετοχής, με 21 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. Την περασμένη περίοδο ο Αμερικανός γκαρντ, που έχει και διαβατήριο από το Μαυροβούνιο, αγωνίστηκε στο κινεζικό πρωτάθλημα. Εκεί είχε 33.5 πόντους, 4.7 ριμπάουντ και 9.1 ασίστ μέσο όρο με την φανέλα των Τχιαγίν Γκολντ Λάιονς.

Κλείνει και Ριντ

Στην περίπτωση του σέντερ ο Γουίλι Ριντ βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία. Με ύψος 2,11 είναι εκρηκτικός και έχει την ευχέρεια να τρέχει γρήγορα στο παρκέ, ενώ παίζει καλά με πλάτη και κατά πρόσωπο στο καλάθι. Πέρυσι αγωνίστηκε στους Σολτ Λέικ Σίτι Σταρς, τη θυγατρική ομάδα των Γιούτα Τζαζ στη G-League. Σε 21 αγώνες είχε 20.1 πόντους με 66.6% στο δίποντο και 59% στις βολές μαζί με 11.2 ριμπάουντ. Ένας τραυματισμός στον ώμο τον κράτησε εκτός δράσης  από τα τέλη Ιανουαρίου.

Ο Ριντ έχει αγωνιστεί σε Νετς, Χιτ, Κλίπερς και Πίστονς. Πήρε ευκαιρίες και είχε μέσους όρους καριέρας που αγγίζουν τους 5 πόντους και τα 4 ριμπάουντ ανά 12.4 λεπτά συμμετοχής σε 152 αγώνες. Δεν κατάφερε όμως να καθιερωθεί στο ΝΒΑ. Τον χειμώνα του 2018 τιμωρήθηκε με αποκλεισμό έξι αγώνων για άσκηση σωματικής βίας στη σύζυγό του. Οι πόρτες του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο έκλεισαν γι’ αυτό και απομένει να δούμε σε ποια κατάσταση βρίσκεται μετά από εννέα μήνες απουσίας από τα παρκέ. Μοιάζει ιδανικός για αλλαγή του Μιλουτίνοφ αλλά πρέπει να το αποδείξει μέσα στο γήπεδο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις