Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Ορεινές Συμφωνίες ταινία: Στην πρεμιέρα του έργου για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ο Κυριάκος
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ορεινές Συμφωνίες ταινία: Στην πρεμιέρα του έργου για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ο Κυριάκος

Ορεινές Συμφωνίες ταινία: Λίγα χρόνια πριν τον θάνατό του ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ρωτήθηκε ποια από αυτά που κατάφερε να κάνει στα εβδομήντα χρόνια ενεργής παρουσίας του στον δημόσιο βίο, θεωρούσε πιο σημαντικά.

Ορεινές Συμφωνίες ταινία: Στην πρεμιέρα της ταινίας «Ορεινές Συμφωνίες» που σκηνοθέτησε ο Βαγγέλης Ευθυμίου βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη. Η ταινία αφορά τη ζωή του πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και είναι προγραμματισμένη να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 31 Οκτωβρίου, ενώ αποτελεί μια παραγωγή του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Η ταινία πραγματεύεται άγνωστες στιγμές από τη ζωή και την πολιτική πορεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με φόντο σε πολλές από αυτές τα αγαπημένα του βουνά της Κρήτης, ενώ παρουσιάζονται και ντοκουμέντα από την προσωπική του ζωή.

Στην ταινία περιλαμβάνονται και αποσπάσματα μιας συνέντευξης που έδωσε στον Βαγγέλη Ευθυμίου ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τον Μάιο του 2017, σχεδόν 20 μέρες πριν αποβιώσει, με έμφαση κυρίως σε θέματα περιβάλλοντος. Μάλιστα, για την περάτωση της ταινίας, το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Μητσοτάκης παρείχε στον σκηνοθέτη πλήρη πρόσβαση σε όλο το αρχείο του, με αποτέλεσμα να σκιαγραφείται η πορεία του από την Κρήτη και την αντίσταση κατά των Ναζί, ως τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στα πολιτικά τεκταινόμενα για περισσότερες από πέντε δεκαετίες, τη σχέση του με τη Μαρίκα Μητσοτάκη και, φυσικά, με τη φύση και τα βουνά της Κρήτης.

Ορεινές Συμφωνίες ταινία: Ο άνθρωπος, πίσω από τον πολιτικό

Στην προβολή εκτός του νυν πρωθυπουργού βρέθηκαν και άλλα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Μεταξύ αυτών ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη καθώς και η Ντόρα Μπακογιάννη, η Αλεξάνδρα και η Κατερίνα Μητσοτάκη και πολλοί φίλοι του πρώην πρωθυπουργού.

Το δελτίο τύπου που συνοδεύει το τρέιλερ αναφέρει: «Λίγα χρόνια πριν τον θάνατό του, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ρωτήθηκε ποια από αυτά που κατάφερε να κάνει στα εβδομήντα χρόνια ενεργής παρουσίας του στον δημόσιο βίο, θεωρούσε ο ίδιος, με την απόσταση του χρόνου πλέον, πιο σημαντικά. Οι απαντήσεις του εμπνέουν την ταινία “Ορεινές Συμφωνίες” που παρουσιάζει το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης. Μια ταινία για τον άνθρωπο πίσω από τον πολιτικό, που με τις απόψεις, τις επιλογές και κυρίως τη στάση του αγαπήθηκε, αλλά και αμφισβητήθηκε περισσότερο από κάθε άλλο σύγχρονο πολιτικό στη χώρα μας».

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις 31 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους από την Feelgood.

Ορεινές Συμφωνίες ταινία: Το τρέιλερ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις