Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τζόκερ ταινία: Ο Ραγκούσης διαψεύδει την “ανάμειξή” του στον νόμο περί ανηλίκων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζόκερ ταινία: Ο Ραγκούσης διαψεύδει την “ανάμειξή” του στον νόμο περί ανηλίκων

Τζόκερ ταινία: Το θέμα για τον Γιάννη Ραγκούση και τον νόμο έφερε στο 'φως' ο Αντώνης Καρύπογλου, δικηγόρος και πρώην πρόεδρος της Δράσης.

Τζόκερ ταινία: Διέψευσε ο Γιάννης Ραγκούσης δημοσιεύματα σύμφωνα με το οποία, οι αστυνομικές έφοδοι στους κινηματογράφους για το Joker στηρίχτηκαν σε δικό του νόμο του 2010. Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη αναφέρει συγκεκριμένα: «Όταν ο ξεπεσμός και η αθλιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη ξεπερνάει κάθε όριο, τότε αναλαμβάνουν δράση τα εκτελεστικά όργανα της γκαιμπελικής  προπαγάνδας. Ο νόμος του 2010 στον οποίο αναφέρονται τα ψευδή δημοσιεύματα, ήταν του υπουργείου Πολιτισμού και όχι του υπουργείου Εσωτερικών του οποίου και είχα την πολιτική ευθύνη. Επιπροσθέτως, πουθενά ο συγκεκριμένος νόμος δεν αναφέρει τη δυνατότητα της αστυνομίας να παρεμβαίνει στους κινηματογράφους για να ελέγχει την ηλικία των νέων θεατών».

Το θέμα για τον Γιάννη Ραγκούση και τον νόμο έφερε στο ‘φως’ ο Αντώνης Καρύπογλου, δικηγόρος και πρώην πρόεδρος της Δράσης, ο οποίος ανήρτησε στον λογαριασμό του στο facebook ότι ο νόμος 3905/2010, στην άρθρο 37, παράγραφος 3, αναφέρει: Απαγορεύεται η παρακολούθηση ακατάλληλων ταινιών σε ανηλίκους που δεν έχουν συμπληρώσει την απαιτούμενη από την κατάταξη της ταινίας ηλικία. Όποιος επιτρέπει σε ανηλίκους να εισέλθουν σε αίθουσα ή υπαίθριο χώρο στους οποίους προβάλλεται ταινία ακατάλληλη για την ηλικία τους τιμωρείται με χρηματική ποινή από 1.000 έως 10.000 ευρώ. Η τέλεση από αμέλεια της πράξης αυτής τιμωρείται με χρηματική ποινή από 500 έως 5.000 ευρώ.

Η φωτο Καρύπογλου

Μεταξύ άλλων που υπογράφουν το νόμο ήταν ο τότε υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και τα άλλα μέλη της τότε κυβέρνησης Παπανδρέου. Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Ραγκούσης ήταν από τους πρώτους που αντέδρασαν από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ στην επέμβαση της αστυνομίας στους κινηματογράφους που έπαιζαν το Joker, ανακαλύπτοντας κυβερνητικό δάκτυλο… Ακολούθησαν και άλλες ανακοινώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με κορυφαία την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα κατά του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις