Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Δουλειά στο εξωτερικό: Σχεδόν 2 εκατ. αιτήσεις Ρουμάνων για Γερμανία και Ολλανδία
ΚΟΣΜΟΣ

Δουλειά στο εξωτερικό: Σχεδόν 2 εκατ. αιτήσεις Ρουμάνων για Γερμανία και Ολλανδία

Δουλειά στο εξωτερικό: Περίπου δύο εκατομμύρια αιτήσεις έχουν υποβληθεί στο πρώτο εννεάμηνο του 2019 από Ρουμάνους που θέλουν να εργαστούν στο εξωτερικό.

Δουλειά στο εξωτερικό: Σχεδόν δύο εκατομμύρια αιτήσεις έχουν υποβληθεί στο πρώτο εννεάμηνο του 2019 από Ρουμάνους που θέλουν να εργαστούν στο εξωτερικό. Αυτό σύμφωνα με τα στοιχεία διαδικτυακής πλατφόρμας εύρεσης εργασίας που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Ο ευρωπαϊκός βορράς, με επίκεντρο την Ολλανδία, βρίσκεται στον πυρήνα των προτιμήσεων των Ρουμάνων που επιθυμούν να βρουν δουλειά στο εξωτερικό, αν και οι περισσότερες αιτήσεις δεν κατατίθενται για τη συγκεκριμένη χώρα, αλλά για τη Γερμανία.

«Οι θέσεις εργασίας που διαθέτει η ηλεκτρονική πλατφόρμα προσλήψεων eJobs στο εξωτερικό συγκέντρωσαν σχεδόν δύο εκατομμύρια αιτήσεις, με τους περισσότερους υποψηφίους να έχουν ηλικία μεταξύ 25 και 35 ετών (περίπου 855.000 αιτήσεις). Η επόμενη σημαντική κατηγορία που ενδιαφέρεται να εργαστεί στο εξωτερικό αντιπροσωπεύεται από τους πολύ νέους υποψηφίους, που μόλις ξεκίνησαν την επαγγελματική τους ζωή, με μηδενική ή ελάχιστη εμπειρία στην αγορά εργασίας. Πρόκειται για νέους ηλικίας μεταξύ 18 και 24 ετών, οι οποίοι κατέθεσαν συνολικά 450.000 αιτήσεις» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Δουλειά στο εξωτερικό: Τουλάχιστον 385.000 αιτήσεις

«Οι υποψήφιοι ηλικίας μεταξύ 36 και 45 ετών έχουν καταθέσει 385.000 αιτήσεις για θέσεις εργασίας στο εξωτερικό» επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση. Οι περισσότεροι Ρουμάνοι που αναζητούν εργασία στο εξωτερικό προτιμούν χώρες της Ευρώπης για την επαγγελματική τους διαδρομή. Η Γερμανία είναι η χώρα που για την οποία οι περισσότεροι υποψήφιοι καταθέτουν αιτήσεις για εργασία (100.000 αιτήσεις) και ακολουθούν η Ολλανδία, η Γαλλία, η Πολωνία, το Βέλγιο και η Ισπανία. Τα βασικότερα πεδία αναζήτησης εργασίας είναι οι τομείς των πωλήσεων, των χρηματοικονομικών, της λογιστικής και της βιομηχανίας τροφίμων.

Επιπλέον, εμφανής είναι και η προτίμηση των Ιταλών να αναζητούν δουλειά στην Γερμανία. Όσο συνεχίζεται η οικονομική κρίση στην Ιταλία και η νεανική ανεργία βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, τόσο περισσότεροι Ιταλοί θέλουν να έρθουν στη Γερμανία. Ορισμένοι τη θεωρούν χώρα των ονείρων τους. Στις προτιμήσεις των νέων Ιταλών μεταναστών βρίσκεται στην πρώτη θέση η Μεγάλη Βρετανία με 18% και στη δεύτερη η Γερμανία με 16%. Σε αντίθεση με το παρελθόν οι Ιταλοί που έρχονται στη Γερμανία για δουλειά είναι καλά καταρτισμένοι. Σύμφωνα με την ιταλική στατιστική υπηρεσία περισσότεροι από το 65% έχουν πτυχίο ανώτατης εκπαίδευσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις