Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μωρό Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε η μάνα του εγκαταλελειμμένου βρέφους
ΕΛΛΑΔΑ

Μωρό Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε η μάνα του εγκαταλελειμμένου βρέφους

Μωρό Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε η μητέρα που φέρεται να εγκατέλειψε το βρέφος μπροστά στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Μωρό Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε η φερόμενη ως μητέρα του νεογνού σε διαμέρισμα, σε κοντινή απόσταση από την περιοχή, όπου και βρέθηκε το μωρό νωρίτερα σήμερα εγκαταλειμμένο. Η γυναίκα, ημεδαπή ηλικίας 24 ετών, που γέννησε γύρω στις 12 το μεσημέρι, στο σπίτι της, παρουσία -σύμφωνα με πληροφορίες- του συντρόφου και του αδερφού της, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο “Ιπποκράτειο”, όπου επίσης νοσηλεύεται, για προληπτικούς λόγους, το νεογέννητο κοριτσάκι. Κατά την εξέταση της γυναίκας διαπιστώθηκε ότι δεν έχει ακόμη αποκολληθεί ο πλακούντας, οπότε οδηγήθηκε στην αίθουσα τοκετών. Η σωματική της υγεία είναι, σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, καλή.

Το νεογνό, βάρους περίπου 2,5 κιλών, εντοπίστηκε τυλιγμένο σε πετσέτα από ένοικο πολυκατοικίας στην είσοδό της, επί της οδού Ιακώβου Πολυλά 5, στην περιοχή της Χαριλάου Θεσσαλονίκης. Παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ -το πλήρωμα του οποίου τοποθέτησε το “κλιπ” στον ομφάλιο λώρο του νεογέννητου, που ήταν πρόχειρα κομμένος- και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο. Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και προληπτικά νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Νεογνών του ΕΣΥ στο Ιπποκράτειο.

 Μωρό Θεσσαλονίκη: Δεν ήξερε η μητέρα πως ήταν έγκυος

Μωρό Νέα Ιωνία: Βρέθηκε μωρό τυλιγμένο με μια πετσέτα

Το σημερινό περιστατικό με το εγκαταλελειμμένο μωρό, μάς θυμίζει ένα παρόμοιο συμβάν που σημειώθηκε περίπου έναν μήνα πριν στην περιοχή της Νέας Ιωνίας. Συγκεκριμένα, το μωρό εντοπίστηκε σε είσοδο πολυκατοικίας από περίοικους που περνούσαν από το σημείο. Το νεογέννητο κοριτσάκι ήταν τυλιγμένο με μία πετσέτα και το είχαν τοποθετήσει μέσα σε ένα καρότσι σούπερ μάρκετ. Οι περαστικοί ειδοποίησαν αμέσως τις Αρχές. Λίγο αργότερα, οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο έβγαλαν το μωράκι από το καρότσι και το μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είναι καλά στην υγεία του. Αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν από κάμερες ασφαλείας το άτομο ή τα άτομα που εγκατέλειψαν το νεογέννητο παιδί.

Μωρό Νέα Ιωνία: ‘Το άφησα, το σταύρωσα και πήγα σπίτι μου’ είχε δηλώσει η μητέρα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις