Λαθρομετανάτες: Διακινητής μετέφερε 29 αλλοδαπούς στην ενδοχώρα

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Λαθρομετανάτες: Διακινητής μετέφερε 29 αλλοδαπούς στην ενδοχώρα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Λαθρομετανάστες: Ακατάπαυστα επιχειρούν τα κυκλώματα διακινητών παράτυπων μεταναστών να περάσουν στην χώρα από τον Έβρο αλλοδαπούς.

22.10.2019 | 20:49

Λαθρομετανάστες: Ενώ οι Αρχές προσπαθούν να από συμφορήσουν τα νησιά από τους χιλιάδες παράτυπους μετανάστες, μεταφέροντας με δυσκολία εκατοντάδες στην ενδοχώρα, το… ίδιο κάνουν και οι αδίστακτοι διακινητές! Τα μέλη των ων ουκ έστιν αριθμός κυκλωμάτων, που θησαυρίζουν από την αγωνία των διακινούμενων σε άθλιες συνθήκες, εξακολουθούν, σχεδόν με την ίδια συχνότητα, να προωθούν, παράτυπους μετανάστες από τον Έβρο, επίσης στην ενδοχώρα… Μάλιστα, σε ένα από τα κινηματογραφικά επεισόδια, που η Alpha freepress, έχει χαρακτηρίσει σκηνές ενός ακήρυκτου πολέμου, ένας 49χρονος αλλοδαπός διακινητής, όταν εντοπίστηκε από την Αστυνομία, φρόντισε να μπει στην… καρότσα του φορτηγού, προσποιούμενος τον διακινούμενο!

Ήταν, όμως, ο οδηγός και διακινητής του φορτηγού με το οποίο, λέει η Αστυνομία, μεταφέρονταν 29 παράτυποι μετανάστες. Όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί του Α.Τ. Λαγκαδά εντόπισαν έπειτα από αναζητήσεις, φορτηγό που οδηγούσε ο 49χρονος, ο οποίος δε σταμάτησε σε σχετικά σήματα, σε δύο διαφορετικά μπλόκα. Ο οδηγός ακινητοποίησε εν τέλει το όχημα, σε παράδρομο της Εγνατίας Οδού. Εκεί, κατέβηκε από τη θέση του οδηγού και μπήκε στο χώρο των διακινούμενων, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις αστυνομικές αρχές.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Λαθρομετανάστες: Είχαν μπει από την ελληνοτουρκική μεθόριο

Όπως προέκυψε, οι διακινούμενοι εισήλθαν παράνομα σε προγενέστερο χρόνο από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου, καταβάλλοντας χρηματικό ποσό για την μεταφορά τους. Σε ακόμη δύο επεισόδια του ίδιου ακήρυκτου πολέμου, συνελήφθησαν την στους νομούς Έβρου και Ξάνθης, άλλοι δύο αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 49 και 39 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, συνολικά είκοσι εννέα 29 μη νόμιμους μετανάστες.

Μετέφερε 26 παράτυπους μετανάστες

Στην πρώτη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου (κόμβος Καστανέων), αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας συνέλαβαν έναν 49χρονο , διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα είκοσι έξι μη νόμιμους μετανάστες. Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, συνέλαβαν 39χρονο, διότι μετέφερε στην ενδοχώρα τρείς μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

 

Exit mobile version