Αθήνα

°C

Δευτέρα

25

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αστυνομικός ιερέας: Έρευνα της ΕΛΑΣ για τον παπά που… φυλάει σκοπιά στα Τρίκαλα
ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικός ιερέας: Έρευνα της ΕΛΑΣ για τον παπά που… φυλάει σκοπιά στα Τρίκαλα

Αστυνομικός ιερέας: Σε εντυπωσιακή ιδιόμορφη ανάρτηση με ράσο, αλεξίσφαιρο γιλέκο και …πολυβόλο προχώρησε την Κυριακή, γιορτη του Αγίου Αρτεμίου- προστάτη της ΕΛΑΣ – ένας αστυνομικός που έχει χειροτονηθεί ιερέας.

Αστυνομικός ιερέας: Αίσθηση προκλήθηκε από μια φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου όπου απεικονίζεται ένας ιερέας να φυλά σκοπιά σε αστυνομικό τμήμα στα Τρίκαλα. Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η ιστοσελίδα trikalaola.gr, εμφανίζεται ένας παπάς που φορά ράσα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το περασμένο Σάββατο ο διοικητής του αποφάσισε να τον βάλει να πραγματοποιήσει σκοπιά με όπλο, καθώς υπήρχε λειψανδρία στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων.

Ο ιερέας είναι ταυτόχρονα και ειδικός φρουρός, ωστόσο αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι πραγματοποίησε την υπηρεσία του όχι με την προβλεπόμενη στολή, αλλά με ράσα και από πάνω ένα αλεξίσφαιρο. Ο ίδιος ανέβασε μάλιστα τις φωτογραφίες από τη Σκοπιά στο Facebook, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, το οποίο διέταξε έρευνα τόσο για τη δημοσιοποίηση, όσο και για τις συνθήκες που διεξήχθη η υπηρεσία.

Αστυνομικός ιερέας: Πατέρας 3 παιδιών

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν 8 με 9 περιπτώσεις πανελλαδικά αστυνομικών που έχουν χειροτονηθεί ιερείς και έχουν και τις δύο ιδιότητες. Ο Ο 33χρονος ιερέας Αριστείδης Τσιότρας, πατέρας τριών παιδιών χειροτονήθηκε το 2019, είναι ειδικός φρουρός και συγχρόνως διακονεί κανονικά στην ενορία του Λιόπρασου Τρικάλων. Επίσης, αν και δεν είναι παράνομο ο ιερέας να βρίσκεται εκεί, δεν συνάδει με την εμφάνισή του στο σώμα. Θα μπορούσε δηλαδή να βρίσκεται σε οποιαδήποτε άλλη θέση στο τμήμα. Κάτι που δεν απαγορεύεται από τον κανονισμό. Ο παπάς–αστυνομικός, χειροτονήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο διάκονος και στη συνέχεια πρεσβύτερος στην Αθήνα και ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις