Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μαρία Σάκκαρη: Ρεκόρ με ήττα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μαρία Σάκκαρη: Ρεκόρ με ήττα

Μαρία Σάκκαρη: Την Δευτέρα (21/10) ανέβηκε στο νούμερο 22 της παγκόσμιας κατάταξης και σήμερα (22/10) ηττήθηκε 2-0 από την Αρίνα Σαμπαλένκα στο «Elite Trophy» της Ζουχάι

Μαρία Σάκκαρη: Τη μία μέρα βρέθηκε στο νούμερο 22 της παγκόσμιας κατάταξης και την άλλη ηττήθηκε από την Λευκορωσίδα Αρίνα Σαμπαλένκα (φωτό κάτω). H Μαρία Σάκκαρη βρίσκεται στην καλύτερη περίοδο της καριέρας της από τη στιγμή που έφτασε στην υψηλότερη θέση στο ranking, ωστόσο δεν μπόρεσε να συνοδέψει το συγκεκριμένο κατόρθωμα με νίκη στο τουρνουά «Elite Trophy» στην πόλη Ζουχάι της Κίνας.

Την Δευτέρα (21/10) έπειτα από τις ανακατατάξεις που δημιουργήθηκαν η 24χρονη τενίστρια βρέθηκε στο υψηλότερο σημείο έως τώρα στην καριέρα της, που είναι το νούμερο 22 και πλέον μπορεί να σκέφτεται ακόμη και την 20αδα ή να ξεπεράσει την επιτυχία της Λένας Δανιηλίδου, που είχε φτάσει στο νούμερο 14 τον Μάιο του 2003. Έκτοτε καμία άλλη δεν έχει φτάσει ψηλότερα, ενώ η μητέρα της Σάκκαρη, η Αγγελική Κανελλοπούλου, έπιασε ταβάνι στο νούμερο 43 στη δεκαετία του ’90.

Ηττήθηκε αλλά δεν αποκλείστηκε

Η Σάκκαρη αντιμετώπισε την Σαμπαλένκα (Νο 14) και ηττήθηκε 2-0 σετ (6-3, 6-4) στη Ζουχάι αλλά δεν αποκλείστηκε. Το «Elite Trophy» είναι τουρνουά τεσσάρων ομίλων, στους οποίους μετέχουν από τρεις τενίστριες. Η νικήτρια από τον καθένα προκρίνεται στα ημιτελικά. Στον όμιλο της Σάκκαρη και της Σαμπαλένκα μετέχει και η Ελίζ Μέρτενς.

Όλες θα παίξουν μεταξύ τους και όπως γίνεται κατανοητό η Ελληνίδα τενίστρια χρειάζεται τώρα νίκη με την Μέρτενς και ταυτόχρονα νίκη της Βελγίδας επί της Σαμπαλένκα, ώστε να υπάρξει τριπλή ισοβαθμία. Οι πιθανότητες δεν είναι πολλές αλλά παραμένουν υπαρκτές. Ο αγώνας με την Μέρτενς (No 18) γίνεται αύριο (23/10). Οι δυο τους έχουν αναμετρηθεί έξι φορές και έχουν από τρεις νίκες. Από τη Σαμπαλένκα έχασε για πρώτη φορά η Σάκκαρη, καθώς στη μία και μοναδική που είχαν συναντηθεί φέτος στο Όπεν του Σινσινάτι, την είχε κερδίσει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις