Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Χρυσοχοΐδης Joker: Το λιτό σχόλιο του υπουργού στο Twitter
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης Joker: Το λιτό σχόλιο του υπουργού στο Twitter

Χρυσοχοΐδης Joker: Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θέλει να δείξει τη διαφωνία του σχετικά με όσα συνέβησαν με τους ανήλικους θεατές του φιλμ, και τους ελέγχους των αστυνομικών σε κινηματογράφους.

Χρυσοχοΐδης Joker: Με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παίρνει θέση για την υπόθεση με τους ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ σε κινηματογράφους που προβάλλεται η ταινία Joker προκειμένου να απομακρυνθούν ανήλικοι. «Σήμερα το βράδυ θα πάω να δω με τον 15χρονο γιο μου το Τζόκερ», αναφέρει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Το πρωί η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη επιβεβαίωσε ότι η παρέμβαση της αστυνομίας έγινε κατόπιν καταγγελιών υπαλλήλων του υπουργείου, υπογραμμίζοντας, όμως, ότι δεν υπήρχε σχετική εντολή.

Όπως χαρακτηριστικά είπε η υπουργός Πολιτισμού στον ΑΝΤ1, πρόκειται για δύο γυναίκες που ανήκουν στο προσωπικό της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού και είναι μέλη επιτροπής η οποία εξετάζει την καταλληλότητα των ταινιών και έχουν μόνο γνωμοδοτικές αρμοδιότητες. «Κινήθηκαν πέραν των αρμοδιοτήτων τους, δεν είχαν ενημερώσει. Αναρωτιέμαι για τα κίνητρά τους», σημείωσε η κυρία Μενδώνη, τονίζοντας ότι εύλογα ο κόσμος απόρησε βλέποντας τις Αρχές να μπαίνουν στις αίθουσες κινηματογράφων.

Στο θέμα της ημέρας όμως, αναφέρθηκε και ο τέως πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα στην ανάρτησή του στο Instagram ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πόσταρε μια καυστική φωτογραφία που δείχνει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να κυνηγά τον Τζόκερ.

View this post on Instagram

Το περασμένο Σάββατο πήγα σινεμά, ευτυχώς στον κινηματογράφο Αθήναιον και όχι στο ΑΕΛΛΩ. Σε μια κατάμεστη αίθουσα, κυρίως από νέα παιδιά, παρακολούθησα την ταινία που σπάει ταμεία σε Ευρώπη και Αμερική, το "Τζόκερ". Στο τέλος της ταινίας αυθόρμητα η αίθουσα ξέσπασε σε χειροκροτήματα, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο για κινηματογραφικό θέαμα. Πέραν της μοναδικής ερμηνείας του Χοακίν Φίνιξ, η ταινία καταπιάνεται με δυο πολύ καυτά κοινωνικά ζητήματα. Την ψυχική νόσο και το μπούλινγκ απέναντι στους ασθενείς και ταυτόχρονα τη συστημική ταξική αδικία. Την αδικία που γεννά το ταξικό μίσος και κάποια στιγμή την εξέγερση των από κάτω, σε ένα καλοδουλεμένο κοινωνικό οικονομικό και μιντιακό σύστημα, που παρά τη συντονισμένη προσπάθειά του να παράξει κοινωνικό αυτοματισμό και συγκρούσεις μεταξύ των κοινωνικών ομάδων που ελέγχει, κάποια στιγμή χάνει τον έλεγχο. Βγαίνοντας από τον κινηματογράφο, είχα την αίσθηση ότι μετά από πολύ καιρό το Hollywood φτιάχνει, ίσως άθελά του, μια δυνατή ταινία με έντονο κοινωνικό αλλά και ευρύτερα πολιτικό περιεχόμενο. Χωρίς όμως ταυτόχρονα να το κραυγάζει, χωρίς να σε παίρνει από το χέρι για να σου υποδείξει το μήνυμα. Που να φανταστώ ότι μια εβδομάδα αργότερα η νέα «προοδευτική» κυβέρνηση της ΝΔ, με εντολή μάλιστα λειτουργών του Υπουργείου Πολιτισμού, θα έβαζε την ΕΛ.ΑΣ να αποκαταστήσει την τάξη; Και να μας επιστρέψει αισίως στη δεκαετία του '60, ίσως και ακόμη πιο πίσω… Την τάξη που δεν κατάφεραν να επιβάλουν τα όργανά της στο Γκόθαμ Σίτι, την αποκατέστησε τελικά το Σάββατο το βράδυ στον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ ο κος Χρυσοχοίδης. Όχι παίζουμε. ΥΓ: Η φωτογραφία προφανώς αποτελεί φωτομοντάζ των δημιουργών του διαδικτύου. Εμπνευσμένη θα έλεγα…#joker

A post shared by Alexis Tsipras, Αλέξης Τσίπρας (@alexistsipras) on

Joker αστυνομία: Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ

Σε επίσημη ανακοίνωση προχώρησε η ΓΑΔΑ για τον σάλο που προκάλεσε η επέμβαση αστυνομικών σε δύο κινηματογράφους που προβαλλόταν η ταινία «Τζόκερ», με αποτέλεσμα η Αστυνομία άθελά της να έχει γίνει αντικείμενο χλευασμού ακόμα και σε social media. Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων τονίζεται ότι επρόκειτο για επίσημη καταγγελία υπαλλήλων των Υπουργείου Πολιτισμού και αναγκαστικά η Αστυνομία έπρεπε να ανταποκριθεί.

“Ανακοινώνεται ότι χθες (Κυριακή, 20-10-2019) και προχθές (Σάββατο, 19-10-2019), μετά από καταγγελίες υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, για παρουσία ανηλίκων σε κινηματογραφικές αίθουσες σε Μαρούσι και Κυψέλη, όπου προβαλλόταν ταινία που έχει χαρακτηριστεί ως ακατάλληλη για ανηλίκους, αστυνομικοί από τα Αστυνομικά Τμήματα Αμαρουσίου και Πατησίων αντίστοιχα, μετέβησαν στους κινηματογράφους και επελήφθησαν των καταγγελιών. Αναφορές για παρουσία αστυνομικών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα”. Αναφορικά με το ότι πήγαν οι αστυνομικοί στους κινηματογράφους, αξιωματικοί της ΓΑΔΑ αναφέρουν ότι από την στιγμή που άνοιξε κάρτα στην Άμεση Δράση, από την στιγμή που έγινε δηλαδή επίσημη κλήση, δεν μπορούσαν να μην ανταποκριθούν, καθώς όσο παρωχημένη και αν είναι νομοθεσία δεν παύει να είναι νόμος.

Joker: Μενδώνη για έφοδο αστυνομικών σε σινεμά

Joker αστυνομία: Οι υπερβολές περί ΕΚΑΜ και η ΕΔΕ

Αναφορικά με ορισμένες υπερβολές που γράφτηκαν στο διαδίκτυο περί πάνοπλων αστυνομικών, ΕΚΑΜ κλπ. προφανώς και δεν ισχύουν και αναφέρεται αυτό στην επίσημη δήλωση, ενώ σε ότι αφορά τα περί προσαγωγών, που επίσης αναφέρθηκαν από ορισμένους, διαψεύδονται και οι ίδιοι αξιωματικοί αναφέρουν πως αυτό που έγινε, στην περίπτωση του «Mall» ήταν να καταγραφούν οι ανήλικοι, να ενημερωθούν οι γονείς τους για να μεταβούν εκεί και να τους παραλάβουν και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία για τον υπεύθυνο του κινηματογράφου, ενώ στην περίπτωση του «ΑΕΛΛΩ» απλά ενημερώθηκαν οι γονείς για να παραλάβουν τα παιδιά τους και δεν σχηματίστηκε καν δικογραφία.

Σε ό,τι αφορά τέλος το γιατί έγιναν όλα αυτά, παραπέμπουν στις δύο υπαλλήλους του Υπουργείου Πολιτισμού που επικαλέστηκαν την ιδιότητά τους και προχώρησαν στην σχετική καταγγελία… Σε ό,τι αφορά το τελευταίο σκέλος έχουν γίνει σχετικές τοποθετήσεις και από την Υπουργό Πολιτισμού που έχει ζητήσει την εσωτερική πειθαρχική διερεύνηση του ζητήματος και τονίζει ότι οι δύο γυναίκες δεν είχαν λάβει τέτοιες οδηγίες από την Υπηρεσία τους.

Joker αστυνομία: Όργια στο Twitter

Η είδηση για απομάκρυνση ανηλίκων από αίθουσες κινηματογράφου όπου γινόταν προβολή της ταινίας «Joker» δεν θα μπορούσε να είναι κάτι που θα έμενε ασχολίαστο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιδίως από το twitter. Δεκάδες είναι τα οργισμένα -και με αρκετή δόση χιούμορ- tweets για το περιστατικό σε δύο κινηματογράφους σε Μαρούσι και Πατήσια.

https://twitter.com/Kyrie_78/status/1186135791057227776?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1186135791057227776&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsbeast.gr%2Fweird%2Fmade-in-greece%2Farthro%2F5532987%2Fproto-to-hashtag-tzoker-sto-twitter

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις