Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τζόκερ ταινία: Ο Ραγκούσης που κορόιδευε, είναι πίσω από τον νόμο του 2010
Ο JOKER ΑΝΑΒΕΙ "ΦΩΤΙΕΣ"

Τζόκερ ταινία: Ο Ραγκούσης που κορόιδευε, είναι πίσω από τον νόμο του 2010

Τζόκερ ταινία: Ο ίδιος έχει υπογράψει σχετικό νόμο από το 2010, αλλά τώρα κατηγορεί Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη για «αδιανόητες εξελίξεις».

Τζόκερ ταινία: Μπούμερανγκ γύρισαν στον Γιάννη Ραγκούση οι ειρωνείες και τα σχόλια που έκανε για την έφοδο της ΕΛΑΣ σε κινηματογράφους, μετά από καταγγελίες για ανηλίκους που παρακολουθούν το αριστούργημα Joker. Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη για τον ΣΥΡΙΖΑ, που από τους πρώτους έσπευσαν να επιτεθούν στην κυβέρνηση που δήθεν έστειλε αστυνομικούς να συλλάβουν ανηλίκους, επειδή παρακολουθούσαν την ταινία Joker, βγήκε εκτεθειμένος. Και αυτό όχι μόνο γιατί αποκαλύφθηκε ότι οι αστυνομικοί έφθασαν στις αίθουσες μετά από καταγγελία που έκαναν υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού χωρίς να ενημερώσουν την πολιτική ηγεσία, όχι μόνο γιατί φαίνεται πως η καταγγελία έγινε από ανταγωνίστρια εταιρεία, αλλά και επειδή ο νόμος για τις ποινές όσον αφορά τους ανήλικες στις ταινίες για ενήλικεςφέρνει την υπογραφή του κ. Ραγκούση.

Το σχετικό άρθρο του νόμου που υπέγραψε ο Γιάννης Ραγκούσης, ως υπουργός Εσωτερικών:

Τζόκερ ταινία: Η ανάρτηση Αντύπα Καρύπογλου

Το θέμα αποκάλυψε ο Αντώνης Καρύπογλου, δικηγόρος και πρώην πρόεδρος της Δράσης, ο οποίος ανήρτησε στον λογαριασμό του στο facebook ότι ο νόμος 3905/2010, στην άρθρο 37, παράγραφος 3, αναφέρει: Απαγορεύεται η παρακολούθηση ακατάλληλων ταινιών σε ανηλίκους που δεν έχουν συμπληρώσει την απαιτούμενη από την κατάταξη της ταινίας ηλικία. Όποιος επιτρέπει σε ανηλίκους να εισέλθουν σε αίθουσα ή υπαίθριο χώρο στους οποίους προβάλλεται ταινία ακατάλληλη για την ηλικία τους τιμωρείται με χρηματική ποινή από 1.000 έως 10.000 ευρώ. Η τέλεση από αμέλεια της πράξης αυτής τιμωρείται με χρηματική ποινή από 500 έως 5.000 ευρώ. Μεταξύ άλλων που υπογράφουν το νόμο ήταν ο τότε υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και τα άλλα μέλη της τότε κυβέρνησης Παπανδρέου.

Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Ραγκούσης ήταν από τους πρώτους ήδη από χθές που αντέδρασαν από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ στην επέμβαση της αστυνομίας στους κινηματογράφους που έπαιζαν το Joker, ανακαλύπτοντας κυβερνητικό δάκτυλο… Ακολούθησαν και άλλες ανακοινώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με κορυφαία την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα κατά του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Τζόκερ ταινία: Είχε γράψει ο Γιάννης Ραγκούσης στο facebook

Εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επικοινώνησα πριν από λίγο επίσημα με την Ελληνική Αστυνομία για να διακριβώσουμε εάν πράγματι αστυνομικοί επενέβησαν σε κινηματογράφους προκειμένου να ελέγξουν την ηλικία νέων θεατών. Η επίσημη επιβεβαίωση των περιστατικών αυτών από την ΕΛΑΣ, προκάλεσε την άμεση αντίδρασή μας. Αντίδραση η οποία θα γενικευτεί απέναντι σε αυτά τα πρωτοφανή γεγονότα με την ενεργοποίηση κάθε κοινοβουλευτικού μέσου. Οι κκ Μητσοτάκης και Χρυσοχοίδης είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι γι αυτές τις αδιανόητες εξελίξεις που γυρίζουν την Ελλάδα και την Ελληνική Αστυνομία σε πολύ σκοτεινές εποχές τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις