Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Αυτοκίνητο γρατζουνιές: Πώς να τις αφαιρέσετε από το αμάξι χωρίς να ξοδευτείτε
PLUS

Αυτοκίνητο γρατζουνιές: Πώς να τις αφαιρέσετε από το αμάξι χωρίς να ξοδευτείτε

Αυτοκίνητο γρατζουνιές: Σίγουρα επηρεάζουν τα σημάδια την γενική εικόνα του αυτοκινήτου ανεξάρτητα παλαιότητας γι' αυτό και υπάρχουν οικονομικοί τρόποι αντιμετώπισής τους.

Αυτοκίνητο γρατζουνιές: Με την καθημερινή χρήση το αυτοκίνητό μας «αποκτά» διάφορες γρατζουνιές, οι οποίες μας χαλάνε τη διάθεση αλλά και την εικόνα του οχήματός μας, ενώ συγχρόνως από δική μας αμέλεια, πολλές φορές δύσκολοι λεκέδες, όπως ρετσίνι δέντρων και περιττώματα πουλιών, κολλάνε στο χρώμα του οχήματός μας. Αν και πλέον πολλές εταιρείες μπορούν να επιδιορθώσουν αρκετά οικονομικά τέτοια ζητήματα, μπορούμε να το κάνουμε και εμείς. Η όψη των γρατζουνιών σίγουρα επηρεάζει και την γενική εικόνα του αυτοκινήτου ανεξάρτητα παλαιότητας.

Υπάρχουν λοιπόν τρόποι εύκολοι και οικονομικοί που μπορούμε να τα καταφέρουμε και μόνοι μας. Οι γρατζουνιές στο αυτοκίνητό σας είναι ένα αναπόφευκτο γεγονός της ζωής. Δεν έχει σημασία πόσο σκληρά προσπαθούμε να κρατήσουμε τα αυτοκίνητά μας να μοιάζουν με καινούρια, πάντα καταλήγουν με μερικά βαθουλώματα και σημάδια σε κάποιο σημείο. Είναι απογοητευτικό και συχνά μας κάνει να θέλουμε να τα βάψουμε εξ ολοκλήρου. Με τις παρακάτω τεχνικές μπορείτε να διορθώσετε μια επιφανειακή γρατζουνιά, χρησιμοποιώντας κάποια υλικά.

1. Οι ειδικοί μαρκαδόροι 🔼

Πρώτη λύση είναι οι ειδικοί μαρκαδόροι. Δεν είναι δύσκολο να τους μπερδέψετε με παιδικούς μαρκαδόρους αλλά σίγουρα δεν κάνουν την ίδια δουλειά. Είτε ως μαρκαδόροι είτε ως μικρά δοχεία με πινέλο, υπάρχουν σκευάσματα σε όλα τα χρώματα που επαναφέρουν το αρχικό χρώμα του αυτοκινήτου μετά από μία γρατσουνιά. Απλά ζωγραφίστε πάνω στην γρατσουνιά και περιμένετε να στεγνώσει. Απλό έτσι; Το μόνο αρνητικό που έχουν είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις η διάρκεια κάλυψης γρατζουνιών δεν είναι πολύ μεγάλη ή μόνιμη. Επιπλέον πρέπει να έχετε σταθερό χέρι για να καλύψετε μόνο την γρατσουνιά και όχι βαμμένα σημεία. Καλή λύση αλλά όχι η βέλτιστη.

2. Τα γαλακτώματα αμαξώματος 🔼

Μία καλύτερη επιλογή από τους μαρκαδόρους είναι ειδικά γαλακτώματα αμαξώματος. Τοποθετήστε μικρή ποσότητα πάνω στην γρατζουνιά και στην συνέχεια γυαλίστε για μεγάλο χρονικό διάστημα με μία απαλή βούρτσα μέχρι να δείτε βελτίωση. Δεν τελειώσατε όμως. Για να προστατέψετε το χρώμα από περαιτέρω γρατσουνιές καλό είναι να περάστε στην συνέχεια το σημείο και με κερί. Η διαδικασία αυτή μπορεί επίσης να επαναφέρει και το αρχικό χρώμα του αυτοκινήτου σε καλύτερη κατάσταση. Παρόλα αυτά μπορεί να μην δείτε καθόλου αποτέλεσμα αν οι γρατσουνιές είναι αρκετά βαθιές.

3. Ψεκάστε με σπρέι πάνω στο σημάδι 🔼

Η αφαίρεση γρατζουνιών που στην ουσία είναι χρώμα από άλλο αυτοκίνητο είναι σίγουρα πιο εύκολη υπόθεση. Ειδικά μέσα σε πάρκινγκ, που τα αυτοκίνητα τοποθετούνται αρκετά κοντά το ένα στο άλλο, πολλές φορές θα δείτε στις πόρτες του αυτοκινήτου σας σημάδια χρώματος από τις πόρτες άλλων οχημάτων. Σε αυτή την περίπτωση ένα προϊόν όπως το WD40 που βρίσκεται σε κάθε σπίτι μπορεί να σας βοηθήσει για την αφαίρεση γρατζουνιών. Ψεκάστε με το σπρέι πάνω στο σημάδι από χρώμα. Αφήστε τα συστατικά να δράσουν 10 λεπτά και στην συνέχεια καθαρίστε με ένα στεγνό πανί μέχρι να φύγει το σημάδι χρώματος. Αυτός είναι και ο πιο φθηνός και εύκολος τρόπος για να αφαιρέσετε σημάδια από χρώματα ξένων οχημάτων από το αυτοκίνητο ή την μηχανή σας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις