Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Συμφωνία Brexit: Νέα τροπή στο πολιτικό θρίλερ – Δεν θα γίνει η ψηφοφορία στη Βρετανία
ΚΟΣΜΟΣ

Συμφωνία Brexit: Νέα τροπή στο πολιτικό θρίλερ – Δεν θα γίνει η ψηφοφορία στη Βρετανία

Συμφωνία Brexit: Ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει το δικαίωμα που του δίνει η θέση του και δεν θα επιτρέψει να γίνει σήμερα η ψηφοφορία για το Brexit.

Συμφωνία Brexit: Ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, Τζον Μπέρκοου, ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει σήμερα ψηφοφορία για τη συμφωνία που φέρνει ο Μπόρις Τζόνσον για το Brexit.  Ο Μπέρκοου εξήγησε πως ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει τίποτα από το Σάββατο. Μόλις πριν δύο ημέρες, ο Τζόνσον ηττήθηκε για μία ακόμη φορά. Οι βουλευτές ψήφισαν τροπολογία που προβλέπει ότι πρώτα θα περάσει η σχετική νομοθεσία και μετά θα ψηφίσουν τη συμφωνία του Brexit. Αν γινόταν πάλι συζήτηση για αυτό το θέμα στη Βουλή, θα αποτελούσε επανάληψη και θα ήταν ανάρμοστο, εξήγησε ο Μπέρκοου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπόρις Τζόνσον, μετά την ήττα του το Σάββατο στη Βουλή, έστειλε- όπως ήταν υποχρεωμένος από τον νόμο- αίτημα στις Βρυξέλλες για παράταση του Brexit. Όμως, μαζί με αυτό το αίτημα έστειλε επιστολή. Εκεί, εξηγούσε γιατί θεωρεί λάθος το να καθυστερήσει ξανά η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε σήμερα οι Βρυξέλλες εξετάζουν τους όρους για περαιτέρω παράταση του Brexit. Οι πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας «Guardian» αποδείχτηκαν σωστές. Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαίωσε τα όσα είχαν δηλώσει νωρίτερα στο Reuters Ευρωπαίοι διπλωμάτες και αξιωματούχοι, υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, Τζον Μπέρκοου
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις