Παρέλαση πρόβατα: Χιλιάδες τουρίστες στη Μαδρίτη για την ξεχωριστή ”πορεία”

ΚΟΣΜΟΣ

Παρέλαση πρόβατα: Χιλιάδες τουρίστες στη Μαδρίτη για την ξεχωριστή ”πορεία”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: elenaliog.b

Παρέλαση πρόβατα: Αμέτρητα πρόβατα και μερικές δεκάδες κατσίκες παρέλασαν την Κυριακή στους κεντρικούς δρόμους της Μαδρίτης.

21.10.2019 | 14:41

Παρέλαση πρόβατα: Χιλιάδες πρόβατα και μερικές δεκάδες κατσίκες παρέλασαν την Κυριακή στους κεντρικούς δρόμους της Μαδρίτης. Πρόκειται για την ετήσια παρέλαση «Fiesta de la Transhumancia» η οποία αποτελεί ατραξιόν για τουρίστες και κάτοικους της ισπανικής πρωτεύουσας. Πολλοί τουρίστες αλλά και ντόπιοι έσπευσαν στο κέντρο της πόλης για να δουν από κοντά την παρέλαση, να φωτογραφίσουν το γεγονός αλλά και να χαϊδέψουν τα πρόβατα. Η Μαδρίτη έζησε στο ρυθμό της παρέλασης καθώς αναβιώνει η αρχαία διαδρομή στην οποία οι βοσκοί μετέφεραν τα κοπάδια τους στις νότιες περιοχές της χώρας προκειμένου να περάσουν τον χειμώνα.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε το 1994 και στόχος του είναι η προστασία των γεωργικών επαγγελμάτων που απειλούνται ολοένα και περισσότερο από την αστική εξάπλωση και τις σύγχρονες γεωργικές πρακτικές. Σκοπός λοιπόν είναι να αποδώσει φόρο τιμής στην αγροτική κληρονομιά της περιοχής ενώ «εκμεταλλεύεται» έναν μεσαιωνικό νόμο του 1418 που επιτρέπει στους βοσκούς να κόβουν δρόμο μέσα από την πόλη με τα κοπάδια τους. Κάθε χρόνο καταβάλλεται ένα συμβολικό ποσό για την ασφαλή διέλευση των ζώων, σε μια τελετή μεταξύ του δημάρχου και του «αρχιβοσκού» στο δημαρχείο της πόλης. Μετά την τελετή οι βοσκοί με τα κοπάδια τους πλημμυρίζουν τους δρόμους της πόλης.

Παρέλαση πρόβατα: Δείτε βίντεο από την πορεία στην Μαδρίτη

Παρέλαση πρόβατα: Παρέλαση από το 1994

Τέτοια μέρα πέρυσι είχε σημειωθεί ακριβώς το ίδιο φεστιβάλ στο κέντρο της Μαδρίτης. Βοσκοί μαζί με τα πρόβατά τους παρέλασαν σε κεντρικούς δρόμους της ισπανικής πρωτεύουσας, διαμαρτύροντας με αυτό το τρόπο ενάντια στις σύγχρονες γεωργικές πρακτικές και την ραγδαία ανάπτυξη των μεγάλων αστικών κέντρων. Ισπανοί ήταν οι βοσκοί που πήραν τα πρόβατά τους και κατέκλυσαν κεντρικούς δρόμους της ισπανικής πρωτεύουσας προκαλώντας μεγάλη κίνηση στους δρόμους. Η συγκεκριμένη παρέλαση προβάτων διεξάγεται από το 1994 και λειτουργεί ως ένδειξη διαμαρτυρίας από τους βοσκούς στην ραγδαία ανάπτυξη των μεγάλων αστικών κέντρων.  Έκπληκτοι έμειναν μπροστά στο ασυνήθιστο θέαμα οι τουρίστες που είχαν επισκεφθεί τη Μαδρίτη.

Παρέλαση πρόβατα: Παρέλαση  από το 1994

Exit mobile version