Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αμερικανοί – Συρία: Αντί για ροδοπέταλα… πατάτες
ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανοί – Συρία: Αντί για ροδοπέταλα… πατάτες

Αμερικανοί – Συρία: «Οι Αμερικανοί δραπετεύουν σαν ποντίκια», φώναζαν άνθρωποι αμερικανικά στρατιωτικά οχήματα που εγκατέλειπαν το συριακό έδαφος.

Αμερικανοί – Συρία: Παλαιότερα έραιναν τα νικηφόρα στρατεύματα με ροδοπέταλα. Στον αντίποδα ακριβώς βρέθηκαν τα αποχωρούντα από τη Συρία αμερικανικά στρατεύματα. Οι Κούρδοι, που έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται προδομένοι από αυτούς που τους έβαλαν στην πρώτη γραμμή εναντίον του ISIS και μετά τους… άδειασαν για τα μάτια του Ερντογάν, βρήκαν ένα ιδιαίτερο τρόπο να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους.

Ειδικότερα, Κούρδοι πολίτες άρχισαν να εκτοξεύουν πατάτες εναντίον αμερικανικής στρατιωτικής αυτοκινητοπομπής που εγκατέλειπε το συριακό έδαφος. Μάλιστα, υπάρχει και σχετικό βίντεο, που αναρτήθηκε σε κουρδικά μέσα ενημέρωσης και δείχνει Κούρδους να πετούν πατάτες σε αμερικανική φάλαγγα καθώς αυτή περνάει από μια περιοχή στο Καμισλί.

Αμερικανοί – Συρία: «Σαν τα ποντίκια»

«Οι Αμερικανοί δραπετεύουν σαν ποντίκια», φώναζαν άνθρωποι στα άρματα μάχης που περνούσαν. «Ντροπή σας», ακούγονταν να φωνάζουν άλλοι. Κουρδικές πηγές είπαν πως η φάλαγγα κατευθύνεται στη βόρεια ιρακινή επαρχία Ντοχούκ μέσω του μεθοριακού περάσματος Σαχέλα.

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία εξαπέλυσε στις 9 Οκτωβρίου μια μεγάλη επιχείρηση στο βορειοανατολική Συρία εναντίον της πολιτοφυλακής των Κούρδων της Συρίας Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG). Η πενθήμερη εκεχειρία που κηρύχθηκε με την παρέμβαση των Αμερικανών και προϋπέθετε την αποχώρηση των κουρδικών δυνάμεων από την προς δημιουργία ζώνη ασφαλείας, κοντεύει να εκπνεύσει και οι Τούρκοι απειλούν με επανέναρξη των επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις