Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αλεξία Έβερτ – εφοπλιστής: Το επεισόδιο στο Κολωνάκι, η σπασμένη Ferrari και η παραγραφή
ΕΛΛΑΔΑ

Αλεξία Έβερτ – εφοπλιστής: Το επεισόδιο στο Κολωνάκι, η σπασμένη Ferrari και η παραγραφή

Αλεξία Έβερτ - εφοπλιστής: Αν και ο εφοπλιστής είχε καταδικαστεί, σε δεύτερο βαθμό, με βάση νόμο του 2016 και τον νέο Ποινικό Κώδικα, η υπόθεση αρχειοθετήθηκε χωρίς να συζητηθεί.

Αλεξία Έβερτ – εφοπλιστής: Με πλήρη απαλλαγή από το επεισόδιο ξυλοδαρμού της κόρης του Μιλτιάδη Έβερτ, Αλεξίας, τον Μάιο του 2014 στο Κολωνάκι έφυγε ο εφοπλιστής από τη δικαστική αίθουσα. Ένας νόμος του 2016 σε συνδυασμό με τον νέο Ποινικό Κώδικα, οδήγησε τον γνωστό εφοπλιστή, που είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό από το Γ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή, στην αθώωση. Πριν από λίγες ημέρες οι δύο πλευρές «συναντήθηκαν» στο Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για την εκδίκαση της έφεσης που είχε ασκήσει ο εφοπλιστής κατά της πρωτόδικης απόφασης. Η Αλεξία Έβερτ βρισκόταν από το πρωί στη δικαστική αίθουσα. Οι κατηγορίες που βάραιναν αρχικά τον εφοπλιστή ήταν της απειλής -αδίκημα που είχε παραγραφεί από τον πρώτο βαθμό- και της απλής σωματικής βλάβης, για την οποία είχε καταδικαστεί και πρωτοδίκως.

Ωστόσο, όταν έφτασε η ώρα εκδίκασης της υπόθεσης το δικαστήριο αντιλήφθηκε ότι λόγω ενός νόμου του 2016 και του νέου Ποινικού Κώδικα, η υπόθεση πρέπει να πάει στο αρχείο χωρίς να συζητηθεί. Ειδικότερα, τα άρθρα 8 και 9 του νόμου 4411/2016, ο οποίος αποσκοπούσε στη διαχείριση του μεγάλου όγκου υποθέσεων που εισάγονται στα ποινικά ακροατήρια -αντίστοιχοι νόμοι ίσχυσαν το 2012 και το 2013-, ορίζουν ότι εξαλείφεται το αξιόποινο και παύει η ποινική δίωξη σε χαμηλής απαξίας πράξεις, οι οποίες τελέστηκαν μέχρι τις 31 Μαρτίου 2016. Όταν η υπόθεση σε βάρος του Θέμη Πετράκη εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό, η απλή σωματική βλάβη χωρούσε ποινή φυλάκισης έως τρία έτη και κατά συνέπεια δεν ενέπιπτε στον νόμο.

Η αλλαγή του Ποινικού Κώδικα

Με την αλλαγή όμως του Ποινικού Κώδικα άλλαξε και η ποινή του αδικήματος της απλής σωματικής βλάβης, η οποία πλέον τιμωρείται με ποινή έως δύο έτη, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να παύσει τη δίωξη σε βάρος του εφοπλιστή. Το περιστατικό μεταξύ του εφοπλιστή και της Αλεξίας Έβερτ είχε συμβεί ένα βράδυ του Μαΐου του 2014, όταν το πολυτελές μαύρο αυτοκίνητο του πρώτου βρισκόταν σταθμευμένο στην οδό Σπευσίππου στο Κολωνάκι. Ο ίδιος βρισκόταν σε παρακείμενο κτίριο διασκεδάζοντας με την τότε σύντροφό του, ενώ έξω από το αυτοκίνητό του στεκόταν ο σωματοφύλακάς του.

Η Αλεξία Έβερτ είχε μιλήσει στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου για την πρωτόδικη απόφαση

Το χρονικό

Γύρω στις 22.30 η Αλεξία Έβερτ, που επέστρεφε από εκδήλωση μαζί με τη μητέρα της, διέσχισε με το τζιπ της τον δρόμο. ‘Ομως δεν είδε το παρκαρισμένο αυτοκίνητο του εφοπλιστή, με αποτέλεσμα η «ουρά» του αυτοκινήτου της να βρει το μπροστινό αριστερό φτερό της Φεράρι του εφοπλιστή και να προκαλέσει υλικές ζημιές. «Το αυτοκίνητο αυτό ήταν σταθμευμένο παράνομα. Ομολογώ ότι δεν το είδα και ήταν δικό μου το λάθος που επέφερε τη σύγκρουση. Μάλιστα πετάχτηκε ένας κύριος αναφωνώντας ‘τι έπαθα’ και θεώρησα ότι το αυτοκίνητο είναι δικό του» είχε αναφέρει η Αλεξία Έβερτ, εξηγώντας στη συνέχεια πως τελικά επρόκειτο για τον σωματοφύλακα και όχι τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.

«Ζήτησα, όπως θα έκανε και οποιοσδήποτε άνθρωπος, να καλέσουμε την Τροχαία και να ακολουθηθούν οι τυπικές διαδικασίες της ανταλλαγής στοιχείων» είχε υποστηρίξει η ίδια, περιγράφοντας στη συνέχεια τη συνάντησή της με τον εφοπλιστή λίγες στιγμές αργότερα. Σύμφωνα με όσα είχε η ίδια δηλώσει σε μέσα ενημέρωσης αλλά και καταθέσει στον πρώτο βαθμό εκδίκασης της υπόθεσης, ο εφοπλιστής ενημερώθηκε για το τρακάρισμα και έφτασε ωρυόμενος στο σημείο.

«Θα μας ζητήσεις και τα ρέστα;, μου φώναξε. Μου πέταξε έναν τόμο του Χρυσού Οδηγού στο κεφάλι και με σώριασε στην άσφαλτο. Έφαγα ξύλο. Με απείλησαν. Μου είπε ότι θα πληρώσω με το αίμα μου τη Φεράρι του, και αν δεν ήταν στη μέση ο σωματοφύλακάς του, ο οποίος προσπάθησε να τον απωθήσει, θα έτρωγα ακόμη περισσότερο ξύλο» είχε αναφέρει η κυρία Έβερτ.

‘Η κ. Έβερτ χτύπησε μόνη της’

Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό, ο εφοπλιστής είχε καλέσει ως μάρτυρες τον σωματοφύλακά του, ο οποίος είχε υποστηρίξει στο δικαστήριο ότι «η κυρία Έβερτ παραπάτησε και χτύπησε μόνη της. Δεν χτυπήθηκε από κανέναν. Έπρεπε να είχε υποβληθεί σε αλκοτέστ από τους αστυνομικούς, πράγμα που δεν συνέβη». Πάντως, το δικαστήριο δεν είχε πεισθεί από τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου και των μαρτύρων υπεράσπισης, καταδικάζοντας τον εφοπλιστή τότε σε έξι μήνες φυλάκιση για απλή σωματική βλάβη. Πριν από μερικές ημέρες, η υπόθεση έλαβε οριστικά τέλος με την αθώωση του εφοπλιστή.

Η Αλεξία Έβερτ είναι κόρη του πρώην αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας και δημάρχου Αθηναίων, Μιλτιάδη Εβερτ. Μετά τις δημοτικές εκλογές του περασμένου καλοκαιριού ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα της και κατέχει τη θέση της αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, ενώ στο παρελθόν είχε διατελέσει αντιδήμαρχος στον τομέα της Υγείας επί δημαρχίας Νικήτα Κακλαμάνη.

Πληροφορίες: Έθνος
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις