Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

21

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσακαλώτος ΣΥΡΙΖΑ: Οι… 5 λόγοι που πετύχαμε ως κυβέρνηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος ΣΥΡΙΖΑ: Οι… 5 λόγοι που πετύχαμε ως κυβέρνηση

Τσακαλώτος ΣΥΡΙΖΑ: Ο τέως υπουργός Οικονομικών τόνισε πως εάν δεν «βγουν» τα νούμερα του προϋπολογισμού, «το κόστος θα το πληρώσουν οι «συνήθεις ύποπτοι», με μέτρα λιτότητας και περικοπές δαπανών

Τσακαλώτος ΣΥΡΙΖΑ: «Η ΝΔ σχεδίασε τις πολιτικές που ήθελε και μετά προσάρμοσε τον ρυθμό ανάπτυξης, έτσι ώστε να βγαίνουν τα νούμερα. Yπό αυτή την έννοια ο προϋπολογισμός έχει τρωτά σημεία», αναφέρει ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Προέβλεψε, επίσης, ότι εάν δεν «βγουν» τα νούμερα, «το κόστος θα το πληρώσουν οι “συνήθεις ύποπτοι”, με μέτρα λιτότητας και περικοπές δαπανών σε έναν επόμενο προϋπολογισμό». Ακόμη, ο τέως υπουργός Οικονομικών σημείωσε, συνέντευξη στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», ότι το γεγονός πως η Νέα Δημοκρατία δεν θέλησε να διαπραγματευτεί για χαμηλότερα πλεονάσματα έως το 2021, θα σημάνει «σίγουρα λιγότερα θετικά μέτρα και άρα χαμηλότερη ανάπτυξη».

Τέλος, αναφερόμενος στην πρώτη περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε: «Η Αριστερά το 2015 ανέλαβε την κυβέρνηση όχι γιατί κατείχε την απόλυτη αλήθεια, αλλά γιατί ήταν ιστορικά αναγκαίο: 1) να αναχαιτιστεί η ανθρωπιστική κρίση, 2) να βγούμε από τα μνημόνια, 3) να βρεθεί λύση για το χρέος, 4) να γίνουν δημοκρατικές τομές, 5) να αλλάξει πορεία η χώρα. Και η Αριστερά τα κατάφερε».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις