Βαλμπουενά – Ολυμπιακός: Χάνει την Μπάγερν και ελπίζει για ΑΕΚ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βαλμπουενά – Ολυμπιακός: Χάνει την Μπάγερν και ελπίζει για ΑΕΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Λευτέρης Αμπατζής

Βαλμπουενά - Ολυμπιακός: Τράβηγμα στον δικέφαλο είναι η διάγνωση για τον Ματιέ Βαλμπουενά του Ολυμπιακού αλλά το Σάββατο (19/10) στη μαγνητική θα φανεί η κρισιμότητα της κατάστασής του

19.10.2019 | 01:34

Βαλμπουενά – Ολυμπιακός: Ο Ματιέ Βαλμπουενά ήταν ο παίκτης βαρόμετρο για τον Ολυμπιακό μετά τον τραυματισμό του Κώστα Φορτούνη. Χάρη στον Γάλλο μεσοεπιθετικό κατάφερε να βρει ισορροπία η πειραϊκή ομάδα και να κάνει αίσθηση με τις εμφανίσεις της στο μεγαλύτερο διάστημα από την αρχή της σεζόν μέχρι τώρα. Στην προπόνηση της Παρασκευής (18/10) ο έμπειρος ποδοσφαιριστής τραυματίστηκε και η αλήθεια είναι ότι ανησύχησε έντονα το προπονητικό τιμ.

Η διάγνωση αρχικά είναι τράβηγμα στον δικέφαλο. Και το Σάββατο (19/10) θα υπάρχει ακόμη πιο ασφαλής εκτίμηση μετά τη μαγνητική τομογραφία στην οποία θα υποβληθεί. Σε πρώτη φάση η άποψη των γιατρών είναι ότι χάνει εκτός από το ματς με τον ΟΦΗ (19/10), την αναμέτρηση με την Μπάγερν (22/10) την Τρίτη για το Τσάμπιονς Λιγκ και ίσως το ντέρμπι που ακολουθεί με την ΑΕΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την Κυριακή 27 του μήνα.

Καμία εναλλακτική λύση

Το μεγάλο πρόβλημα για τον Πέδρο Μαρτίνς είναι ότι δεν έχει παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Βαλμπουενά. Ο 34χρονος Γάλλος ήταν ο μόνος που μπορούσε να καλύψει το κενό του Φορτούνη, όχι τόσο με τα προσόντα που διαθέτει αλλά με την προσωπικότητά του. Αγωνιστικά θα μπορούσε να πάρει τη θέση του ο Γιασίν Μπενζιά αλλά είναι και αυτός τραυματίας. Αφενός θα λείψει με τον ΟΦΗ, αφετέρου είναι τιμωρημένος στην Ευρώπη, λόγω της αποβολής του στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι την 2η αγωνιστική.

Έτσι, το ερώτημα «ποιος θα καλύψει το κενό του Βαλμπουενά» παραμένει αναπάντητο. Ο άτυχος παίκτης πάντως έχει αγωνιστεί και στα έξι ματς του πρωταθλήματος και μετράει δυο γκολ κόντρα σε Βόλο και ΑΕΛ. Αγωνίστηκε και στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League, πετυχαίνοντας το γκολ της ισοφάρισης κόντρα στην Τότεναμ, ενώ δεν ήταν παρών στην ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα.

Exit mobile version