Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Παναθηναϊκός: Ο Αλαφούζος έδιωξε τον Νταμπίζα και του «χρέωσε» τη φετινή αποτυχία
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παναθηναϊκός: Ο Αλαφούζος έδιωξε τον Νταμπίζα και του «χρέωσε» τη φετινή αποτυχία

Παναθηναϊκός: Παρελθόν αποτελεί από τον Παναθηναίκό ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού που θεωρήθηκε υπεύθυνος για τον κακό σχεδιασμό του καλοκαιριού

Παναθηναϊκός: Η ώρα της κρίσης για τον Νίκο Νταμπίζα ήρθε. Για κάποιους πολύ αργότερα από όσο έπρεπε, καθώς ήταν φανερό ότι υπήρχε πρόβλημα με τις επιλογές που έγιναν το καλοκαίρι. Παρελθόν αποτελεί ο τεχνικός διευθυντής από τον Παναθηναϊκό από το απόγευμα της Παρασκευής, γεγονός που αιφνιδίασε τον περισσότερο κόσμο καθώς δεν φαινόταν ότι ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου Γιάννης Αλαφούζος θα προχωρούσε σε αυτή την απόφαση.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον Νίκο Νταμπίζα. Στη δεύτερη θητεία του στην ομάδα, σε μια δύσκολη περίοδο για το σύλλογο, βοήθησε με εργατικότητα και ήθος προς την κατεύθυνση υλοποίησης των στόχων που είχαν τεθεί. Η διοίκηση της ΠΑΕ τον ευχαριστεί θερμά και του εύχεται ό,τι καλύτερο για τη συνέχεια της επαγγελματικής διαδρομής του».

Αποχώρηση μετά από 15 μήνες 

Από τις 3 Ιουλίου του 2018 είχε ξεκινήσει η δεύτερη συνεργασία του Νίκου Νταμπίζα με τον Παναθηναϊκό, ταυτόχρονα με τον προπονητή της ομάδας Γιώργο Δώνη. Από το ρεπορτάζ βγαίνει ότι η αποχώρηση του «Ντάμπι» κάνει πιο ισχυρό τον μέχρι πρότινος συνεργάτη του, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το πώς θα αντιδράσει ο Γιάννης Αλαφούζος εφόσον ο Παναθηναϊκός ηττηθεί την Κυριακή από τον Ατρόμητο.

Από εκεί και πέρα οι λόγοι της αποχώρησης ήταν αρκετοί. Λίγο η κακή διαχείριση των παικτών (όλοι είχαν παράπονα από τη συμπεριφορά του) και ακόμη περισσότερο οι διαταραγμένες σχέσεις με τον Δώνη έφεραν τον Αλαφούζο στην απόφαση να απομακρύνει τον Νταμπίζα, που είχε τη μεγαλύτερη ευθύνη για τον σχεδιασμό του καλοκαιριού. Κάποιος έπρεπε να πληρώσει κάποια στιγμή ότι ο Παναθηναϊκός είχε μείνει με μοναδικό αμυντικό χαφ τον Κουρμπέλη.

Είναι πολύ πιθανό πάντως να μην αντικατασταθεί ο Νταμπίζας από άλλο τεχνικό διευθυντή και το ρόλο του σε έναν σημαντικό βαθμό, ειδικά σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό και τις μεταγραφές, θα αναλάβει ο ίδιος ο Δώνης. Ούτως ή άλλως δεν είναι καιρός για επιπλέον έξοδα για την ΠΑΕ.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις