Πρίγκιπας Ουίλιαμ – Κέιτ Μίντλετον: Η…on air περιπέτεια του πριγκιπικού ζεύγους(vid)

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ – Κέιτ Μίντλετον: Η…on air περιπέτεια του πριγκιπικού ζεύγους(vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: elenaliog.b

Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Σε διπλή προσπάθεια προσγείωσης στο Ισλαμαμπάντ αναγκάστηκε να προχωρήσει αεροπλάνο της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

18.10.2019 | 14:00

Πρίγκιπας Ουίλιαμ – Κέιτ Μίντλετον: Σε διπλή προσπάθεια προσγείωσης στο Ισλαμαμπάντ αναγκάστηκε να προχωρήσει αεροπλάνο της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας που έφερε το πριγκιπικό ζευγάρι, Γούλιαμ και Κέιτ Μιντλετον. Τελικά επέστρεψε στη Λαχόρ λόγω της έντονης καταιγίδας που επικρατούσε στην περιοχή. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δήλωσε ότι ο ίδιος και η σύζυγός του Κέιτ ήταν καλά στην υγεία τους μετά την διπλή αποτυχημένη προσπάθεια προσγείωσης του αεροπλάνου που τους μετέφερε στο Ισλαμαμπάντ. Σύμφωνα με ανακοίνωση από το παλάτι του Κένσιγκτον, πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του δούκα και της δούκισσας του Κέιμπριτζ στο Πακιστάν και «την πιο περίπλοκη περιοδεία» του ζευγαριού μέχρι σήμερα εξαιτίας των πολιτικών εντάσεων και των προβλημάτων ασφαλείας στην περιοχή.

Το τελευταίο διάστημα το κλίμα μεταξύ Πακιστάν και Ινδίας είναι «πολεμικό» εξαιτίας της διαφιλονικούμενης περιοχής του Κασμίρ. Πρόσφατα, η Ινδία απέσυρε το ειδικό εδαφικό καθεστώς μερικής αυτονομίας που είχε αποδώσει στην περιοχή. Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο, η πακιστανική κυβέρνηση θα διαθέσει περισσότερους από 1.000 αστυνομικούς για την φύλαξη του δεύτερου στην διαδοχή του θρόνου της Γηραιάς Αλβιόνας και της συζύγου του κατά την διάρκεια των μετακινήσεων του ζευγαριού στην χώρα.

Πρίγκιπας Ουίλιαμ – Κέιτ Μίντλετον: Βίντεο από την πτήση του πριγκιπικού ζεύγους

Πρίγκιπας Ουίλιαμ – Κέιτ Μίντλετον: Οι υποχρεώσεις του πριγκιπικού ζεύγους 

Πέρασαν 13 χρόνια από την τελευταία φορά που μέλη της βασιλικής οικογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου επισκέφθηκαν την ισλαμική χώρα. Το 2006 ο πρίγκιπας Κάρολος με την δεύτερη σύζυγό του, Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, είχε πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Πακιστάν. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον στο ταξίδι τους στο Πακιστάν δεν πήραν μαζί τους τα τρία παιδιά τους, τον 5χρονο πρίγκιπα Γεώργιο, την 4χρονη πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον μόλις 1,5 έτους πρίγκιπα Λούις. Το πριγκιπικό ζευγάρι έφτασε στην αεροπορική βάση του Πακιστάν,Νουρ Χαν, την Δευτέρα, με την Κέιτ να φοράει ένα γαλάζιο πανέμορφο σύνολο της Κάθριν Γουόκερ ενώ ο Γουίλιαμ φορούσε ένα κοστούμι σε βαθύ μπλε χρώμα. Πακιστανοί αξιωματούχοι τους υποδέχτηκαν με ένα μπουκέτο λουλούδια.

Την δεύτερη μέρα, το ζευγάρι παρευρέθηκε σε μια σειρά υποχρεώσεων στο κέντρο της πόλης ενώ επισκέφτηκαν και σχολείο στην πρωτεύουσα, όπου μίλησαν με τα παιδιά και τους καθηγητές και έβγαλαν και αναμνηστική φωτογραφία. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Εθνικό Πάρκο, Margalla Hills, όπου συνάντησαν παιδιά από 3 σχολεία που εργάζονται σε έργα που θα βοηθήσουν το Πακιστάν να επιτύχει τους στόχους ανάπτυξης. Αργότερα μέσα στην ημέρα, συνάντησαν και τον πρωθυπουργό της χώρας, Ίμραν Χαν, στην κατοικία του. Ο Χαν ήταν φίλος με την μητέρα του Γουίλιαμ, την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Ο δούκας και η δούκισα του Κέιμπριτζ συζήτησαν με τον πρωθυπουργό εντός της κατοικίας ενώ οι σημαίες και των δύο χωρών ήταν εκεί ως σύμβολο ενότητας. Στη συνέχεια συνάντησαν και τον πρόεδρο της χώρας Άριφ Αλβί και την σύζυγό του, Σαμίνα Αλβί στο προεδρικό μέγαρο.

  Πρίγκιπας Ουίλιαμ – Κέιτ Μίντλετον: Δείτε βίντεο από το ταξίδι

Exit mobile version