Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κύρτσος για Τσίπρα: Όταν τον έβριζε ο Γιούνκερ – Τι έλεγε και για Καραμανλή (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κύρτσος για Τσίπρα: Όταν τον έβριζε ο Γιούνκερ – Τι έλεγε και για Καραμανλή (vid)

Κύρτσος για Τσίπρα: Όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Κύρτσος, εκείνη την κρίσιμη περίοδο, ο Γιούνκερ δέχθηκε στο γραφείο του τον ίδιο, τον Μανώλη Κεφαλογιάννη και την Μαρία Σπυράκη.

Κύρτσος για Τσίπρα: Σε αποκαλύψεις που θα συζητηθούν προχώρησε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος για τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, αφηγούμενος στην διάρκεια εκπομπής στο Action 24, τι του έλεγε ο Γιούνκερ για τα οικονομικά στοιχεία που έστελνε η Αθήνα στις Βρυξέλλες. Ο Γιώργος Κύρτσος βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή του Γιώργου Πιέρρου «Briefing» και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε όσα έγιναν στη συνάντηση που είχε- μαζί με άλλους νεοδημοκράτες ευρωβουλευτές- με τον Γιούνκερ, λίγες ημέρες μετά το δημοψήφισμα του 2015 και λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής.

Όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Κύρτσος- ο οποίος δεσμεύθηκε να γράψει τις αναμνήσεις του σε βιβλίο- ο Γιούνκερ, εκείνη την κρίσιμη περίοδο, δέχθηκε στο γραφείο του τον ίδιο, τον Μανώλη Κεφαλογιάννη και την Μαρία Σπυράκη. Στην αρχή άρχισε να τους βρίζει τον Τσίπρα, τον οποίο τον χαρακτήριζε ψεύτη. Όταν κατάλαβε ότι οι ευρωβουλευτές ήταν από την Νέα Δημοκρατία, περιέλαβε την κυβέρνηση Καραμανλή.

Γιούνκερ: Η χειρότερη περίοδος της ζωής μου

«Η χειρότερη περίοδος της ζωής μου ήταν όταν ήμουν πρόεδρος στο Eurogroup, τους είπε. Τρελάθηκα στο παραμύθι με τα στοιχεία που μου δίνανε»… Ο Γιώργος Κύρτσος θύμισε οτι την εποχή εκείνη όλοι προέβλεπαν έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Ήμασταν στις Βρυξέλλες, αφηγήθηκε, όταν μας ανακοίνωσε ο Τζόζεφ Ντολ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, την αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Έβγαλε μία έκθεση και την επιδείκνυε, όπου έλεγε ότι θα έχουμε μείωση του πληθυσμού ένα εκατομμύριο, θα λείπουν πετρέλαια, φάρμακα και κάποια άλλα, που έλεγε ότι “θα τα καλύψουμε μην ανησυχείτε”. Εγώ δεν αντέδρασα γιατί έχω μάθει να είμαι πιο αποστασιοποιημένος.

Την Πέμπτη, ο Σχοινάς ανέλαβε και πήγαμε ο Κεφαλογιάννης, η Σπυράκη και εγώ στο γραφείο του Γιούνκερ. Εκεί είδα πως γράφεται η ιστορία. Ο Γιούνκερ μάς υποδέχθηκε και μας είπε ότι είχε ένα τέταρτο για εμάς, γιατί τoν περίμενε η γυναίκα του. Τελικά καθίσαμε 1,5 ώρα.

Στην αρχή μας είπε ότι δεν μπορεί να συνεννοηθεί με τον Τσίπρα “γιατί είναι ένας ψεύτης και να το ξέρετε”. Του λέμε εμείς “ψεύτης είναι, αλλά τι να κάνουμε, είναι πρωθυπουργός”. Μας λέει ξαφνικά “εσείς τι είστε”; Του απαντάμε ότι είμαστε της Νέας Δημοκρατίας και μας λέει: “Όλοι ψεύτες της Νέας Δημοκρατίας. Η χειρότερη περίοδος της ζωής μου ήταν όταν ήμουν πρόεδρος στο Eurogroup, τρελάθηκα στο παραμύθι με τα στοιχεία που μου δίνανε”», είπε ο Γιώργος Κύρτσος. Καλά του λέμε, ψεύτης ο Τσίπρας, ψεύτες κι εμείς, να δούμε όμως τι μπορούμε να κάνουμε.”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις