Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αυτοκτονία Κρήτη: Γυναίκα έδωσε τέλος στη ζωή της με λουρί σκύλου
ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοκτονία Κρήτη: Γυναίκα έδωσε τέλος στη ζωή της με λουρί σκύλου

Αυτοκτονία Κρήτη: Μια 54χρονη πήγε στο Λασίθι, πήρε ένα λουρί σκύλου που είχε και έφτιαξε μία θηλιά, και έβαλε τέλος στην ζωή της.

Αυτοκτονία ΚρήτηΜια 54χρονη, με καταγωγή από την Βρετανία, πήγε σ’ ένα χωράφι στο Οροπέδιο Καθαρού στο Λασίθι, πήρε ένα λουρί σκύλου που είχε και έφτιαξε μία θηλιά, βάζοντας τέλος στην ζωή της. Μια νέα αυτοκτονία που σημειώθηκε πριν λίγες μέρες στην Κρήτη με θύμα μία 54χρονη γυναίκα, έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν το απόγευμα της περασμένης Τρίτης όταν η 54χρονη – με καταγωγή από την Βρετανία – πήγε σ’ ένα χωράφι στο Οροπέδιο Καθαρού στο Λασίθι, πήρε ένα λουρί σκύλου που είχε και έφτιαξε μία θηλιά, βάζοντας τέλος στην ζωή της. Το άψυχο σώμα της εντόπισαν δύο αγρότες που πήγαιναν να κάνουν εργασίες σε κοντινό χωράφι και ειδοποίησαν τις αρχές. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της αστυνομίας που ερευνούν την υπόθεση. Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμα δεν έχουν αποσαφηνιστεί τα αίτια που οδήγησαν την 54χρονη στην αυτοκτονία.

Ανάλογο περιστατικό είχε σημειωθεί λίγο καιρό πριν με τον αστυνομικό που αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του, χρησιμοποιώντας το λουρί από το αναπηρικό του καροτσάκι. Πιο συγκεκριμένα, ο άνδρας, που παλαιότερα υπηρετούσε σε πρεσβεία στο εξωτερικό, μετά από ένα ατύχημα που είχε έμεινε καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι και αναγκάστηκε να απέχει από τα καθήκοντά τους. Καθώς φαίνεται, ψυχολογικοί λόγοι τον ώθησαν στην αυτοκτονία και μάλιστα με τρόπο αδιανόητο… Ο άνδρας, με ένα μηχανισμό στο κάθισμά του, δενόταν από τη μέση και μπορούσε να σηκωθεί για να μετακινηθεί. Αυτός ο μηχανισμός έμελε να αποδειχθεί μοιραίος, καθώς αντί να τον περάσει γύρω από τη μέση του, τον πέρασε στο λαιμό του, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Αυτοκτονία: Παρόμοιο περιστατικό με εξάχρονο αγόρι στο Φάληρο

Ανάλογο περιστατικό είχε σημειωθεί και περίπου έναν χρόνο πριν, στην περιοχή του Φαλήρου, με ένα αγοράκι 6 χρονών που παραλίγο να πνιγεί με λουρί σκύλου. Το αγοράκι βρέθηκε μέσα στο σπίτι του, χωρίς τις αισθήσεις του -πιθανότατα λόγω ασφυξίας- έχοντας τυλιγμένο στον λαιμό του το λουρί του σκύλου της οικογένειας. Το πρώτο τηλεφώνημα που έγινε στην Άμεση Δράση, έκανε λόγο για «αυτοκτονία». Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο διαμέρισμα της οικογένειας, βρήκαν τη μητέρα του παιδιού να οδύρεται και το αγόρι να έχει χάσει τις αισθήσεις του, πιθανότατα από ασφυξία. Γύρω από τον λαιμό του είχε τυλιχτεί το λουρί του σκύλου, το οποίο φαίνεται ότι του έφραξε πλήρως την αναπνευστική οδό, με αποτέλεσμα το παιδί να σταματήσει να ανασαίνει. Όλα αυτά, μέσα στο σπίτι του, χωρίς κάποιος να αντιληφθεί το περιστατικό και να μπορέσει να το βοηθήσει.

Όπως είπε η μητέρα του, εκείνη βρισκόταν στην κουζίνα του σπιτιού, όμως δεν κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι το παιδί είχε πεθάνει, ωστόσο, σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση, οι διασώστες το επανέφεραν στη ζωή. Πλέον, νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παίδων. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, αμέσως μόλις βρέθηκαν στο σπίτι του παιδιού, ενημέρωσαν την Εισαγγελία, ωστόσο ο εισαγγελέας διέταξε να μην συλληφθούν οι γονείς του 6χρονου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις