Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Μια γρήγορη ματιά στην πολιτική επικαιρότητα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Μια γρήγορη ματιά στην πολιτική επικαιρότητα

Παραπολιτικά: Καυστικές ατάκες για την πολιτική σκηνή της χώρας από τον Γιάννη Ντσούνο.

Παραπολιτικά: Ένα χαρακτηριστικό περιστατικό ανάμεσα στην Άνγκελα Μέρκελ και τον Αλέξη Τσίπρα, που περιγράφεται στο βιβλίο «Η τελευταία μπλόφα», επέλεξε ο Πίτερ Σπίγκελ των FΤ για να δείξει πόσο ζημιά μπορούν να κάνουν σε μια χώρα οι λαϊκιστές πολιτικοί: «Όταν ο Ντόναλντ Τουσκ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα για μια τελευταία συνάντηση με τον Γάλλο Φρανσουά Ολάντ και τη Γερμανίδα καγκελάριο, το μόνο που ρώτησε ο Τσίπρας ήταν αν θα μπορούσε να φέρει τον υπουργό μαζί του. “Μόνο αν φέρω κι εγώ τον δικό μου”, απάντησε η Μέρκελ αναφερόμενη βέβαια στον Βόλφανγκ Σόιμπλε. Ο Αλέξης Τσίπρας χλώμιασε και τότε η Μέρκελ του αποκάλυψε ότι απλά αστειευόταν».

Την αφίσα του ΣΥΡΙΖΑ για την καμπάνια που ξεκίνησε για τις εγγραφές νέων μελών στο κόμμα την είδατε;  Έχει φωτογραφία ενός παιδιού με ζωγραφισμένα χέρια γύρω από το πρόσωπό του. Έ αυτή η φωτογραφία υπήρχε και στο περιοδικό Alive, γεγονός που έκανε πολλούς να μιλούν για αντιγραφή και καμία δόση πρωτοτυπίας.

από τον Γιάννη Ντσούνο

Παραπολιτικά: Να αυξηθεί κι άλλο

Τον ειδικό φόρο κατανάλωσης που έχει εκτοξεύσει την τιμή του πετρελαίου σχολίασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και, όπως είπε, το ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης βοηθά στη μείωση της χρήσης του, συμβάλλοντας έτσι στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Ε άμα είναι έτσι, μήπως να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η τιμή του;

Τελικά ήταν ή δεν ήταν;

Τελικά ήταν ή δεν ήταν έτοιμοι εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσουν το 2015; Όλο και περισσότερα στελέχη αναφέρουν ότι υπήρχε απειρία για την άσκηση της διακυβέρνησης της χώρας. Ωστόσο, όλοι θυμόμαστε κορυφαίους υπουργούς να λένε λίγο πριν τις εκλογές ότι «είμαστε πανέτοιμοι να αναλάβουμε τα ηνία της χώρας». Ποια είναι τελικά η αλήθεια θα μάθουμε;

Τα δώρα του δημάρχου

Συνάντηση με τον νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα είχε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Οι δύο άντρες συζήτησαν επί μακρόν για τα προβλήματα της πόλης και ο δήμαρχος δώρισε στον κ. Καραμανλή ένα βιβλίο για τα ψηφιδωτά της Θεσσαλονίκης και ένα μπουκάλι κρασί «Γοργόνα» του αστικού αμπελώνα της πόλης.

Η απάντηση του Γιάννη

Την δική του απάντηση στα όσα είχε δηλώσει ο Γιάννης Δραγασάκης έδωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης. Ο κ. Δραγασάκης είχε δηλώσει ότι «ήταν σημαντικό λάθος που ανατέθηκε η υλοποίηση του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ στον κ. Βαρουφάκη». Η απάντηση του επικεφαλής του ΜεΡα 25 ήταν χαρακτηριστική: «Τον ευχαριστώ από την καρδιά μου, γιατί επιβεβαιώνει ότι ο κ. Δραγασάκης ήταν ταγμένος από την αρχή να μην κάνουμε ρήξη με την τρόικα».

Απαγόρευση

Συστάσεις προς τους βουλευτές της ΝΔ έδωσε ο γραμματέας της ΚΟ Σταύρος Καλαφάτης να σταματήσουν τις selfies στην αίθουσα της ολομέλειας, καθώς αυτές οι ενέργειες δεν συνάδουν με την σοβαρότητα που εκπέμπει το κοινοβούλιο. Για να δούμε τώρα αν θα ξαναδούμε selfies από τους λάτρεις των κινητών τηλεφώνων.

Μαζί με τα παιδιά

Τον βρεφονηπιακό σταθμό της Βουλής επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας. Ο κ. Τασούλας δεν είχε ειδοποιήσει κανέναν για την επίσκεψή του και πέτυχε νηπιαγωγούς και παιδιά στο μεσημεριανό τους φαγητό. Αφού συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά κάθισε μαζί τους για φαγητό, δηλώνοντας μάλιστα ενθουσιασμένος από την ποιότητά του.

Θα την δει και ο Πιερ

Μιλώντας στο ΑΠΕ ο απερχόμενος Επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί αποκάλυψε ότι έχει ήδη διαβάσει το βιβλίο του Γιάννη Βαρουφάκη, ενώ όταν ρωτήθηκε αν θα δει την ταινία, απάντησε καταφατικά: «Και βέβαια θα την δω. Λέγεται ότι υπάρχει ένας Γάλλος ηθοποιός που υποδύεται εμένα και είναι γοητευμένος γι’ αυτό, οπότε θα την δω οπωσδήποτε την ταινία».

Πλανητάρχης

Για να μην λένε κάποιοι ότι μόνο στην χώρα μας συμβαίνουν αυτά που γράφουμε σε αυτήν την στήλη, φαντάζομαι ότι όλοι διαβάσατε την επιστολή Τραμπ στον Ερντογάν, όπου στο τέλος της αναφέρει «Μην είσαι σκληρός άντρας, μην είναι ανόητος». Δηλαδή τώρα αυτή είναι επιστολή του πλανητάρχη προς τον Τούρκο πρόεδρο για να σταματήσει τον πόλεμο στην Συρία; Και η απάντηση βέβαια πηγών του Ερντογάν ήταν ότι η επιστολή διαβάστηκε και πετάχτηκε στα σκουπίδια. Για να δούμε αν θα υπάρξει επόμενη.

Το σποτάκι

Κυκλοφόρησε ένα τηλεοπτικό σποτάκι η κυβέρνηση με τα πεπραγμένα της στις πρώτες 100 ημέρες διακυβέρνησης της χώρας. Το σποτ διαρκεί πάνω κάτω ένα λεπτό και εκεί αναφέρονται τα όσα έχουν γίνει στην οικονομία και την καθημερινότητα του πολίτη. Ωστόσο, κάποιος πρέπει να τους πει εκεί στο Μαξίμου ότι το βίντεο «τρέχει» τόσο γρήγορα που ουδείς προλαβαίνει να δει τι έκανε η κυβέρνηση. Εν ανάγκη βάλτε το σε slow motion, βρε παιδιά, να το προλαβαίνει ο κόσμος.

Έρωτας

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έκανε δώρο στην αγαπημένη του Έφη Αχτσιόγλου δύο κοσμήματα, που αγόρασε από κεντρικό κοσμηματοπωλείο στο κέντρο. Πολύ ωραία κίνηση, γιατί ως γνωστόν οι γυναίκες αγαπούν τα κοσμήματα, είτε είναι πολιτικοί, είτε όχι.

Ο Πάνος και τα θηρία

Και ο Πάνος Σκουρλέτης σε τηλεοπτική του συνέντευξη παραδέχτηκε ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν άπειρα όταν ανέλαβαν την διακυβέρνηση της χώρας. Στην ίδια συνέντευξη, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε και στον Γιάννη Στουρνάρα, που μίλησε περί αιτήματος της Ελλάδας στην Ρωσία για να τυπωθούν δραχμές. «Δεν είχαμε ποτέ σχέδιο για δραχμή. Ο Στουρνάρας λέει ψέματα. Ο Σόιμπλε είχε σχέδιο για Grexit. Ήμασταν νέοι και άπειροι, αλλά εκ του αποτελέσματος αποδείξαμε πως κάναμε αυτά που έπρεπε για την χώρα. Τα βάλαμε με τα θηρία», ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης.

Χωρίς γκουρμεδιές

Δεν θα σερβίρονται γκουρμέ γεύματα στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος, δηλαδή ούτε ψάρια, ούτε φιλέτα, ούτε διαφορετικά πρωινά. Όπως αποφάσισε ο πρωθυπουργός, στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος θα φτιάχνονται μόνο σάντουιτς, που θα σερβίρονται κατά την διάρκεια του ταξιδιού. Άρα όσοι μπαίνουν στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος καλό θα είναι να έχουν φάει από πριν.

Είναι fit

Ο συντονιστής του συνεδρίου του Economist δημοσιογράφος Τζον Άντριους, απευθυνόμενος στον Γιάννη Στουρνάρα, τον ρώτησε: «Κύριε διοικητά, είναι σαν να μην έχει περάσει ούτε μια ημέρα από πάνω σας. Πώς κρατιέστε πάντα σε καλή φόρμα;». Και ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας απάντησε: «Το μυστικό είναι η καλή διατροφή και η συχνή άσκηση». Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Στουρνάρας όντως διατηρείται σε εξαιρετική φόρμα όλα αυτά τα χρόνια.

Με μπλουζάκι

Με ένα T-shirt που έγραφε μπροστά «SOSTE TO NERO» εμφανίστηκε στο κοινοβούλιο ο Κρίτων Αρσένης. Ο βουλευτής του ΜεΡΑ 25 θέλησε με αυτόν τον τρόπο να περάσει το μήνυμα για τα αποθέματα νερού και στην χώρα μας, εντός του κοινοβουλίου. Και μάλλον το πέτυχε!

Τον ήλιο θέλουν

Ρωτήθηκε η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου εάν είναι ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ και η απάντησή της τα λέει όλα: «Εννοείται ότι νιώθω πολύ καλύτερα δίπλα στον ήλιο του ΠΑΣΟΚ και με το ΠΑΣΟΚ. Όμως το Κίνημα Αλλαγής εν τέλει είναι το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ είναι η ραχοκοκαλιά του Κινήματος Αλλαγής». Τον θέλουν τον ήλιο, πώς να το κάνουμε.

Εμμονή με Βενιζέλο

Όποτε βρει ευκαιρία ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τα βάζει με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Αυτό συνέβη και κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή, όπου ο κ. Τσακαλώτος είπε: «Θυμάμαι ότι ο κ. Βενιζέλος είχε αποφανθεί με άρθρο του πως δεν υπάρχει νεοφιλελευθερισμός. Κι εγώ αυτό θα έλεγα αν ήθελα να πάω στη ΝΔ». Τον αγαπάει τον Βενιζέλο ή κάνω λάθος;

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις