Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Συρία τώρα: Συμφωνία ΗΠΑ – Τουρκίας για πενθήμερη κατάπαυση του πυρός
"ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΝΕΑ"

Συρία τώρα: Συμφωνία ΗΠΑ – Τουρκίας για πενθήμερη κατάπαυση του πυρός

Συρία τώρα: Είδηση - βόμβα για την κατάπαυση του πυρός και το πάγωμα της στρατιωτικής επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης» ήρθε στη δημοσιότητα από tweet του Αμερικανού προέδρου.

Συρία τώρα: Λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης της αντιπροσωπείας που έστειλε στην Άγκυρα με τον Ερντογάν και μέλη της τουρκικής κυβέρνησης, ο Ντόναλντ Τραμπ «έδειξε» ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα. Αυτή τη φορά έκανε λόγο για «σπουδαία νέα» που έρχονται από την Τουρκία και υποστήριξε ότι εκατομμύρια ζωές θα σωθούν και ευχαριστεί τον Τ. Ρ. Ερντογάν. «Φανταστικά νέα από την Τουρκία. Συνέντευξη Τύπου σε λίγο από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και τον υπουργό Εξωτερικών. Ευχαριστώ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Θα σωθούν πολλές ζωές!» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος.

ΗΠΑ και Τουρκία κατέληξαν σε συμφωνία για πενθήμερη κατάπαυση του πυρός στη Συρία, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς. Όλες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις θα «παγώσουν» για 120 ώρες και οι Αμερικανοί θα βοηθήσουν στην απομάκρυνση των κουρδικών δυνάμεων από την περιοχή που η Τουρκία χαρακτηρίζει «ασφαλή ζώνη». «Μια εβδομάδα μετά την είσοδο των τουρκικών δυνάμεων στη Συρία, η Τουρκία και οι ΗΠΑ συμφώνησαν μια κατάπαυση του πυρός» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Μάικ Πενς.

Συρία τώρα: Και οι ΗΠΑ θα συνεργαστούν με την Τουρκία

«Θα υπάρξει μια παύση των στρατιωτικών επιχειρήσεων για 120 ώρες, ώστε οι ΗΠΑ να διευκολύνουν την απόσυρση του YPG από τις περιοχές και μόλις η διαδικασία αυτή ολοκληρωθεί, η Τουρκία έχει συμφωνήσει για πλήρη κατάπαυση του πυρός. Και οι ΗΠΑ θα συνεργαστούν με την Τουρκία, θα συνεργαστούν με λαούς από όλο τον κόσμο για να διασφαλίσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα…».

Ένας Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters πως η Τουρκία «πήρε ακριβώς αυτό που ήθελε από τη συνάντηση» που είχε ο Πενς με τον Ερντογάν. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Μάικ Πενς είπε πως μίλησε με τον Ντόναλντ Τραμπ και πως ο Αμερικανός πρόεδρος ευχαριστεί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο κ. Πενς δήλωσε πως έχει μιλήσει με την ηγεσία του YPG, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει δημοσιοποιηθεί καμία ανακοίνωση που να επαναβεβαιώνει ότι δέχεται να αποχωρήσει από την περιοχή.

Η συνέντευξη Τύπου του Πενς μετά τη συνάντηση με τον Ερντογάν:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις