Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αστυνομικός σκύλος – ναρκωτικά: Η “μύτη” του Άις, ξετρύπωσε κιλά “θανάτου”
ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικός σκύλος – ναρκωτικά: Η “μύτη” του Άις, ξετρύπωσε κιλά “θανάτου”

Αστυνομικός σκύλος - ναρκωτικά: Αρχηγικό μέλος του κυκλώματος αποτελούσε 41χρονος Αλβανός, ο οποίος οργάνωνε τη μεταφορά από την Αλβανία και τη διακίνηση κυρίως στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Αστυνομικός σκύλος – ναρκωτικά: Ο  «Άις» ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη,  στην ανίχνευση ναρκωτικών ξετρύπωσε έξι κιλά “λευκού θανάτου” εννέα κιλά κάνναβης, αλλά και ποσότητα κοκαΐνης! Οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη με τη βοήθεια της… μύτης του “Άις”, κατάφεραν, όπως λένε, ένα καίριο πλήγμα στα οργανωμένα κυκλώματα εισαγωγής και εμπορίας ποσοτήτων εξαρτησιογόνων ουσιών στη χώρα μας.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Συγκεκριμένα, η Δίωξη, προχώρησε  στη σύλληψη πέντε μελών του κυκλώματος, καθώς και αρχηγικού του μέλους, ενώ ταυτοποίησαν και τα στοιχεία δύο ακόμη μελών, τα οποία αναζητούνται. Πρόκειται για έξι Αλβανούς υπηκόους και έναν Έλληνα, ηλικίας από 19 έως 49 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίσταση για παραβάσεις των Νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων και για αντίσταση.

Όπως προέκυψε αρχηγικό μέλος του κυκλώματος αποτελούσε 41χρονος Αλβανός, ο οποίος οργάνωνε τη μεταφορά από την Αλβανία και τη διακίνηση κυρίως στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, ποσοτήτων κοκαΐνης, ηρωίνης και κάνναβης, ενώ τα υπόλοιπα μέλη είχαν ως ρόλο την απόκρυψη-αποθήκευση και διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών. Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών και του αστυνομικού σκύλου «Άις», συνελήφθησαν ο  αρχηγός του κυκλώματος και 30χρονος ημεδαπός, έπειτα από παράδοση στον τελευταίο ποσότητας κοκαΐνης συνολικού βάρους 94 γραμμαρίων για την περαιτέρω διακίνησή της.

Οι κατασχεθείσες ποσότητες

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία στην περιοχή του Κορδελιού, όπου διαμένουν οι υπόλοιποι αλλοδαποί του κυκλώματος, τρία εκ των οποίων εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

8 δέματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 9 κιλών και 145 γραμμαρίων,

11 δέματα ηρωίνης βάρους 6 κιλών και 306 γραμμαρίων,

2 δέματα άγνωστης ουσίας πρόσμιξης συνολικού βάρους 2 κιλών και 180 γραμμαρίων,

1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

Αυτοσχέδιο εργαστήριο νόθευσης και επανατυποποίησης ναρκωτικών ουσιών,

Χρηματικό ποσό άνω των 4.500 ευρώ, προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών και

Κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις.

Πιστόλι με σφαίρες και κινητό

Ακολούθησε έρευνα στην οικία του 41χρονου στην περιοχή της Νικόπολης, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε:

Ένα πιστόλι με μία γεμιστήρα, που περιείχε επτά φυσίγγια,

Πέντε φυσίγγια,

Ένα κινητό τηλέφωνο και

Αντικείμενα που αφορούν αυτοσχέδιο εργαστήριο νόθευσης ναρκωτικών ουσιών.

Επίσης, κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες για την μεταφορά και διακίνηση των εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις