Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Χρυσοχοΐδης – μετανάστες: Όσοι έκαψαν και μαχαίρωσαν στη Σάμο, δεν θα κυκλοφορήσουν ξανά στην Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης – μετανάστες: Όσοι έκαψαν και μαχαίρωσαν στη Σάμο, δεν θα κυκλοφορήσουν ξανά στην Ελλάδα

Χρυσοχοΐδης - μετανάστες: Ένα μεγάλο μέρος του καταυλισμού στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Σάμου κάηκε από φωτιά που ξεκίνησε μετά από συμπλοκές ανάμεσα σε αιτούντες άσυλο.

Χρυσοχοΐδης – μετανάστες: Με σκληρή γλώσσα αναφέρθηκε στους συλληφθέντες στα πρόσφατα επεισόδια που έγιναν στο hotspot της Σάμου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανάρτησε ένα βίντεο με τα επεισόδια στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα: «Όσοι έκαψαν και όσοι μαχαίρωσαν, αντιμετωπίζουν το νόμο. Δεν θα κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα». To post του κ. Χρυσοχοΐδη συνοδεύτηκε από ένα βίντεο με την αναταραχή στο νησί αλλά και από το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας με τις συλλήψεις των αλλοδαπών που πήραν μέρος στα επεισόδια.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη σύλληψη 12 αλλοδαπών ηλικίας από 15 έως 34 ετών μετά τα πρόσφατα περιστατικά στην πόλη της Σάμου και στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθησαν επτά άτομα, που κατηγορούνται κατά περίπτωση, για συμπλοκή και συμμετοχή στα επεισόδια εντός του Κ.Υ.Τ. Σάμου, ενώ δύο από αυτούς κατηγορούνται επιπλέον για απόπειρα ανθρωποκτονίας με τη χρήση αιχμηρών αντικειμένων. Επίσης συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, που κατηγορούνται για συμμετοχή σε επεισόδια εντός του Κ.Υ.Τ. Σάμου και ένα άτομο, που κατηγορείται για εμπρησμό. Επίσης, έχει ταυτοποιηθεί ένας αλλοδαπός ηλικίας 15 ετών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου και ένας ακόμη αλλοδαπός ηλικίας 19 ετών, για εμπρησμό.

Χρυσοχοΐδης για Εξάρχεια

Με ανάρτησή του στο twitter, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι δεν υπήρχαν μόνο αιτούντες άσυλο στα κτίρια που εκκένωσε τα ξημερώματα της Τετάρτης η ΕΛ.ΑΣ.  Στο πλαίσιο της επιχείρησης εκκενώθηκαν δύο κτίρια στην περιοχή των Εξαρχείων, στα οποία διέμεναν δεκάδες αλλοδαποί, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για ταυτοποίηση στοιχείων, ενώ έπειτα πρόκειται να μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

Κωνσταντίνου: Nα μπει τέλος στις ρατσιστικές επιχειρήσεις Χρυσοχοίδη-Μπακογιάννη

«Χρυσοχοίδης-Μπακογιάνης συνεχίζουν τις εκκενώσεις σχολιάζει -μετά τη διπλή επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια- ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», Πέτρος Κωνσταντίνου. Ο δημοτικός σύμβουλος μιλά για υλοποίηση του «χάρτη Κασιδιάρη» εξηγώντας πως ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής «έχει υποβάλει μηνύσεις σε υπό κατάληψη κτίρια».

«Απαιτούμε να μπεί τέλος στις ρατσιστικές επιχειρήσεις Χρυσοχοίδη-Μπακογιάννη για λογαριασμό των πλούσιων φίλων τους, των ζόμπι επιχειρηματιών του τουρισμού και της AirBNB, που σχεδιάζουν “ανάπλαση” με εκδίωξη των φτωχών από το κέντρο της πόλης» σημειώνει ο Π. Κωνσταντίνου και τάσσεται ενάντια στους πολέμους και τους εξοπλισμούς, διεκδικώντας «ανοικτά σύνορα, ανοικτές πόλεις, άσυλο και στέγη μέσα στις γειτονιές, να γυρίσουν τώρα πίσω τα προσφυγόπουλα στα σχολεία από τις εκκενώσεις των καταλήψεων».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις