Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Χατζηνικολάου: Η Μαρίκα, ο έρωτας με τη Μαρέβα και η υπόσχεση στην κόρη του
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Χατζηνικολάου: Η Μαρίκα, ο έρωτας με τη Μαρέβα και η υπόσχεση στην κόρη του

Μητσοτάκης Χατζηνικολάου: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν σχολίασε μόνο τα πολιτικά τεκταινόμενα της χώρας στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Μητσοτάκης Χατζηνικολάου: Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου και την πρεμιέρα της εκπομπής του «Ενώπιος Ενωπίω» στον ΑΝΤ1, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για όλα. Για τη σχέση με τον πατέρα του στα δύσκολα χρόνια της εφηβείας, την αδυναμία που του είχε η μητέρα του, αλλά και την προτεραιότητά του, που είναι πάντοτε η οικογένειά του. Η συνέντευξη του πρωθυπουργού περιελάμβανε και πολλές προσωπικές εξομολογήσεις και αποκαλύψεις για τη σχέση του με τον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. «Ο πατέρας μου ήταν μια δυνατή προσωπικότητα αλλά προτεραιότητά του ήταν να γίνει πρωθυπουργός», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Οι σχέσεις μας πέρασαν και δύσκολα στα χρόνια της εφηβείας μου. Κάναμε συνειδητή προσπάθεια να φτιάξουμε καλύτερη τη σχέση μας».

Όσο για το ζήτημα της σύγκρισης με τον αείμνηστο πατέρα του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Στα παιδιά μου λέω να μη συγκρίνονται με κανέναν. Ο πατέρας μου ήταν πρωθυπουργός σε άλλη εποχή. Σε πολλά ήταν μπροστά από την εποχή του. Μελέτησα όλους τους πρωθυπουργούς της μεταπολίτευσης. Είναι μια συναισθηματική συνέχεια, αλλά δεν συγκρίνω τον εαυτό μου με κανέναν». Στη συνέντευξη με τον Νίκο Χατζηνικολάου μιλά για εκείνη και την περιγράφει σαν μια γυναίκα «με αδυναμία στον μόνο γιο που είχε». Όπως λέει ο πρωθυπουργός: «Είχα μια πολύ ωραία και ζωντανή σχέση μαζί της και έμαθα πολλά από εκείνην». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως αναφέρθηκε με θαυμασμό και νοσταλγία και στον χαρακτήρα της μητέρας του. «Έκανε 4 παιδιά όταν οι γιατροί της είπαν να μην κάνει κανένα λόγω των προβλημάτων στη σπονδυλική της στήλη. Της αναγνωρίζω ότι έλεγε πάντα τη γνώμη της. Η Μαρίκα Μητσοτάκη αυτό που έβλεπες αυτό έκανε», σημείωσε.

Οι άνθρωποι πρέπει να είναι ελεύθεροι

Όσο για εκείνα που του προσάπτουν, ότι δηλαδή δεν κόπιασε τόσο για να φτάσει εκεί που έφτασε, καθώς υπήρξε γιος μιας μεγάλης πολιτικής οικογένειας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά: «Δεν γεννιόμαστε όλοι ίδιοι, αλλά είμαστε ίσοι απέναντι στον νόμο και έχουμε ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις. Και δική μου δουλειά είναι να δίνω ίσες ευκαιρίες σε όλους, ιδιαίτερα στα νέα παιδιά. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι ελεύθεροι να δημιουργούν και χρέος της πολιτείας είναι να στέκεται δίπλα σε όσους είναι πιο αδύναμοι».

Μητσοτάκης Χατζηνικολάου: Προτεραιότητα τα παιδιά του

Το επάγγελμα του πολιτικού και δη του πρωθυπουργού δεν είναι απλή υπόθεση. Σαφέστατα τα ωράρια του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι εξαντλητικά και ο χρόνος για τα παιδιά και την οικογένειά του περιορισμένος. «Είπα από την πρώτη στιγμή ότι τα παιδιά μου είναι η προτεραιότητά μου και με τη Μαρέβα βλέπουμε τους καρπούς αυτής της προσπάθειας», σημείωσε ωστόσο ο ίδιος και τόνισε πως φροντίζει να τρώει δύο φορές την εβδομάδα με τη μικρή του κόρη Δάφνη, που είναι μόλις 16 ετών.

Ο φοιτητικός έρωτας του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη Μαρέβα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και για τη σύζυγό του, την οποία γνώρισε όταν ήταν ακόμη φοιτητές. «Ήταν φοιτητικός έρωτας. Γνωριστήκαμε στο Χάρβαρντ. Τη βοήθησα σε μια εργασία Στατιστικής», θυμάται ο πρωθυπουργός για τον τρόπο που μπήκε στη ζωή του η σύζυγός του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν απέφυγε τα πιο… ευαίσθητα θέματα, όπως την περίοδο που εκείνος και η Μαρέβα Μητσοτάκη βρίσκονταν σε διάσταση. «Και να μην είχαμε καταφέρει να σώσουμε τον γάμο μας, τα ίδια θα είχε πει η Μαρέβα για μένα. Περνάμε καλά μαζί. Γελάμε μαζί και στο άλμπουμ των αναμνήσεών μας θα δείτε ότι είμαστε σαν μια κανονική οικογένεια όπως οι άλλες. Περάσαμε δυσκολίες και βγήκαμε πιο δυνατοί», ανέφερε ο πρωθυπουργός. Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως ένας γάμος δεν μπορεί να σωθεί μόνο και μόνο για τα παιδιά. «Πρέπει να πληρούνται οι προϋποθέσεις μιας καλής και υγιούς σχέσης. Ο γάμος δεν σώζεται αν δεν υπάρχει αγάπη, σεβασμός και εκτίμηση», είπε χαρακτηριστικά.

Μητσοτάκης Χατζηνικολάου: Όλη η συνέντευξη στον ΑΝΤ1
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις