Αθήνα

°C

Παρασκευή

25

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κατερίνα Μάρκου: Το παιδί που άλλαξε τα πάντα, οι αμέτρητες εξωσωματικές και η εμμονή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατερίνα Μάρκου: Το παιδί που άλλαξε τα πάντα, οι αμέτρητες εξωσωματικές και η εμμονή

Κατερίνα Μάρκου: Η Κατερίνα Μάρκου σε μια συγκλονιστική κατάθεση ψυχής στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» μίλησε για τις αμέτρητες εξωσωματικές αλλά και για την εμμονική της προσπάθειά να αποκτήσει παιδί.

Κατερίνα Μάρκου: Μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής μοιράστηκε με τους τηλεθεατές η πρώην Βουλευτής Κατερίνα Μάρκου. Η Κατερίνα Μάρκου βρέθηκε στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» με την Ελεωνόρα Μελέτη και μίλησε για τα χρόνια που πραγματοποίησε δεκάδες εξωσωματικές προκειμένου να καταφέρει να γίνει μητέρα. «Εκεί γύρω στα 22 χτύπησε το καμπανάκι είδα ότι κάτι δεν πάει καλά. Πήγα πρώτη φορά σε γιατρό και διαπίστωσα ότι ήταν δύσκολο να συμβεί» σημειώνει χαρακτηριστικά η πρώην βουλευτής, που όπως λέει είχε την τύχη να βρει τον άνθρωπό της νωρίς και να παντρευτούν νέοι.

Ωστόσο, όσο τα χρόνια περνούσαν, η αγωνία να γίνει μητέρα της έγινε εμμονή, όπως λέει χαρακτηριστικά. «Τα τελευταία χρόνια που σπίνταρα, οι εξωσωματικές ήταν κάθε τρεις μήνες περίπου… Από ένα σημείο και μετά σου γίνεται εμμονή και ιδιαίτερα όταν βλέπεις ότι σφίγγουν τα περιθώρια λόγο ηλικίας» αναφέρει χαρακτηριστικά. Η Κατερίνα Μάρκου τονίζει με εμφατικό τρόπο την έλλειψη νομοθετικού πλαισίου για τις εξωσωματικές στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως θα πρέπει να υπάρξει ένα πρωτόκολλο ασθενούς ώστε να μην γίνονται αμέτρητες προσπάθειες από γυναίκες που θέλουν να κάνουν παιδιά. «Θα μας χτυπήσει την πόρτα αυτό, έχουμε πάρει τόσες ορμόνες» σχολιάζει χαρακτηριστικά.

Κατερίνα Μάρκου: Στην Ελεονώρα Μελέτη
Κατερίνα Μάρκου: Το διαζύγιο και η υιοθεσία

Η Κατερίνα Μάρκου παραδέχεται πως είχε μπει σε έναν φαύλο κύκλο. Η μία αποτυχία έφερνε την άλλη, όμως εκείνη και ο σύζυγός της δεν σταματούσαν την προσπάθεια να κάνουν παιδί. «Ήμουν πιο νέα και όταν είσαι νέος λες, “θα προσπαθήσω και θα τα καταφέρω”» σημειώνει και εξηγεί πως είχε συζητήσει με τον πρώην σύζυγό της την επιλογή της υιοθεσίας, ώσπου ήρθε ο χωρισμός. «Το 2009 χώρισα. Το είχαμε σκεφτεί για την υιοθεσία, τελικά δεν προλάβαμε γιατί χωρίσαμε».

Η Κατερίνα Μάρκου ξεκινά έναν αγώνα να μάθει την διαδικασία και να γνωρίσει παιδιά που έχουν ανάγκη από στοργή. «Ως ανύπαντρη μητέρα είναι πολύ πιο δύσκολο να υιοθετήσεις παιδί. Όταν το 2014 γνώρισα τον δεύτερο σύζυγό μου, ξεκινήσαμε κατευθείαν» την προσπάθεια.

Σε κάθε περίπτωση, καθώς η διαδικασία της υιοθεσίας είναι χρονοβόρα, η Κατερίνα Μάρκου παραδέχεται πως δεν σταμάτησε τις εξωσωματικές. «Καμιά γυναίκα που έχει μπει στη διαδικασία της υιοθεσίας δεν σταματά να κάνει εξωσωματικές» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Κατερίνα Μάρκου: Μετάνιωσα για τις τόσες εξωσωματικές

«Έχω μετανιώσει, έπρεπε να έχω ξεκινήσει τις διαδικασίες υιοθεσίες από τα 25 μου. Νομίζω θα ήμουν πολύ πιο ήρεμη και θα είχα καταφέρει πολύ περισσότερα πράγματα» λέει σήμερα η Κατερίνα Μάρκου, κρατώντας πλέον στην αγκαλιά της τον γιο της που είναι σήμερα 3 ετών.

Μάλιστα, η Κατερίνα Μάρκου περιγράφει μια περίοδο στη ζωή της, όταν και έμεινε έγκυος χωρίς εξωσωματική. «Ήταν πολύ ωραία στιγμή, πολύ χαρούμενη, κράτησε σχεδόν τρεις μήνες όπου μετά βέβαια ήταν πολύ δύσκολη» λέει και περιγράφει πως η διακοπή εκείνης της κύησης της στοίχισε πολύ.

Κατερίνα Μάρκου: Το μήνυμα στις γυναίκες που θέλουν να κάνουν παιδί

Η Κατερίνα Μάρκου δηλώνει σήμερα υπέρμαχος ενός νομοθετικού πλαισίου για τις εξωσωματικές. Όπως λέει, θα πρέπει να υπάρχει ένα όριο στις προσπάθειες των γυναικών και προτρέπει τις επίδοξες μητέρες να εξετάσουν την επιλογή της υιοθεσίας. «Να κάνουν μια βόλτα σε ένα ίδρυμα και πραγματικά δεν θα θέλουν να φύγουν. Υπάρχουν παιδιά που είναι τόσο μόνα που έχουν ανάγκη από μια αγκαλιά, ένα χάδι. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να γίνουμε γονείς» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Κατερίνα Μάρκου: Η πολιτική σταδιοδρομία

Η Κατερίνα Μάρκου είναι Ελληνίδα πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Παλαιότερα είχε εκλεγεί με τη Δημοκρατική Αριστερά και με το Ποτάμι, από το οποίο και ανεξαρτητοποιήθηκε. Γεννήθηκε τo 1977 στο Περιβολάκι Λαγκαδά. Έχει σπουδάσει Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και Πολιτική Επιστήμη και Ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει εργαστεί ως ιδιωτική υπάλληλος.

Στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012 εξελέγη βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με τη Δημοκρατική Αριστερά. Στις 10 Ιουλίου του 2014 με επιστολή της προς τον Φώτη Κουβέλη δήλωσε την ανεξαρτητοποίησή της από το κόμμα. Στη συνέχεια, εντάχθηκε στο Ποτάμι και επανεκλέχθηκε στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015. Στις 21 Νοεμβρίου 2016, με επιστολή της στον Σταύρο Θεοδωράκη, ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το κόμμα και την ανεξαρτητοποίησή της. Στις 27 Φεβρουαρίου 2018 κατόπιν τοποθέτησης της προσχώρησε στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Τον Φεβρουάριο του 2019 ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά της στις ευρωεκλογές του 2019 και τον Απρίλιο του 2019 παραιτήθηκε από βουλευτής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις