Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Γρηγορόσημο: Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛΑΣ σε δράση
ΕΛΛΑΔΑ

Γρηγορόσημο: Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛΑΣ σε δράση

Γρηγορόσημο: Υπάλληλος Πολεοδομίας στην Κρήτη κατηγορείται ότι ζήτησε 500 ευρώ για επίσπευση έκδοσης άδειας οικοδομής.

Γρηγορόσημο: Υπάλληλος πολεοδομίας σε νομό της Κρήτης συνελήφθη από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων με την κατηγορία ότι απαίτησε και έλαβε 500 ευρώ από ενδιαφερόμενο για άδεια οικοδομής προκειμένου να συντομευθεί η διαδικασία! Μαζί με τον υπάλληλο Πολεοδομίας συνελήφθη και ένας πολιτικός μηχανικός, ο οποίος φέρεται να μετείχε στην όλη διαδικασία της απαίτησης των 500 ευρώ ως «γρηγορόσημο» για την έκδοση της οικοδομικής αδείας. Όταν υπεβλήθη η καταγγελία του ιδιώτη, κλιμάκιο των «αδιάφθορων» ταξίδεψε στην Κρήτη. Αστυνομικοί προσημείωσαν τα χαρτονομίσματα και μόλις ο υπάλληλος της Πολεοδομίας σε ραντεβού που ορίστηκε εκτός της Υπηρεσίας τα πήρε στα χέρια του επενέβησαν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν.

Στη συνέχεια προέκυψε η εμπλοκή και του πολιτικού μηχανικού στην όλη υπόθεση και συνελήφθη με τη σειρά του. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, «οι συλληφθέντες ζήτησαν χρηματικό ποσό 500 ευρώ για να διευκολύνουν τη διαδικασία έκδοσης οικοδομικής αδείας. Ο υπάλληλος συνελήφθη σε προκαθορισμένη συνάντηση μετά την παραλαβή του ως άνω χρηματικού ποσού, που είχε προσημειωθεί και ακολούθησε η σύλληψη του πολιτικού μηχανικού». Σε βάρος τους, τέλος, σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία επιρροής-μεσάζοντες, κατά συναυτουργία και οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Γρηγορόσημο: Τα συστήματα είναι πια ηλεκτρονικά

Το ζήτημα απασχόλησε και τις τοπικές αρχές, εκπρόσωποι των οποίων τόνισαν ότι «τώρα πια τα συστήματα είναι ηλεκτρονικά και φαίνεται η πληρότητα η όχι του φακέλου». Οπότε, καλούν τους ενδιαφερόμενους και συναλλασσόμενους με τις πολεοδομίες να μη δίνουν βάση στα λεγόμενα οποιουδήποτε ότι μπορεί να βοηθήσει αν λάβει «γρηγορόσημο» ή όχι.

Βέβαια μετά από τις εξελίξεις αυτές, οι «αδιάφθοροι» έχουν ξεκινήσει και έρευνα για να απαντηθεί το αν παρόμοιες απαιτήσεις είχαν προβληθεί και σε άλλους πολίτες που μπορεί να πλήρωσαν «γρηγορόσημο», δίνοντας βάση στα λεγόμενα και στις υποσχέσεις.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις