Εξάρχεια επιχείρηση: Πού θα οδηγηθούν οι αλλοδαποί

ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρχεια επιχείρηση: Πού θα οδηγηθούν οι αλλοδαποί

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Εξάρχεια επιχείρηση: Αστυνομικές επιχειρήσεις για την εκκένωση δύο κτιρίων που ήταν υπό κατάληψη στις οδούς Σπυρίδωνος Τρικούπη 57 και Θεμιστοκλέους και Ερεσού.

16.10.2019 | 18:01

Εξάρχεια επιχείρηση: Από τη Συρία, το Ιράκ και την Παλαιστίνη κατάγονταν οι 33 αλλοδαποί, που βρέθηκαν στο κτίριο στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη 57, κατά τη διάρκεια της πρωινής αστυνομικής επιχείρησης στα Εξάρχεια.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όπως ανακοινώνεται από την αστυνομία, οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής και από τον έλεγχο που διενεργήθηκε προέκυψε ότι 12 προέρχονται από Συρία, 2 από Ιράκ και 19 από την Παλαιστίνη. Κατά την ίδια επίσημη πληροφόρηση, οκτώ από αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς ήταν αναγνωρισμένοι πρόσφυγες, 19 μεταφέρθηκαν στην Ανοικτή Δομή Κορίνθου, δύο στην Ανοικτή Δομή Λαυρίου και 4 στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Αμυγδαλέζας. Από τους τέσσερις οι δύο συνελήφθησαν για διοικητική επιστροφή.

Σε βάρος αλλοδαπού, υπηκόου Μαρόκου, που βρέθηκε στο κτίριο στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού, σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης και κατοχή φυσιγγίων. Νωρίτερα η Αστυνομία είχε κάνει γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση δύο κτιρίων που ήταν υπό κατάληψη στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη 57 και στη διασταύρωση των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού. Στο πρώτο κτίριο, που ήταν ένα παλαιό ξενοδοχείο, βρέθηκαν 33 αλλοδαποί και συγκεκριμένα 16 άνδρες, 9 γυναίκες και 8 ανήλικοι, ενώ στο δεύτερο ένας αλλοδαπός.

Σε αυτό είχε ξετυλιχθεί το γνωστό επεισόδιο με τους άνδρες του Λιμενικού οι οποίοι σε έλεγχο που επιχείρησαν για υπόθεση κατοχής κάνναβης δέχθηκαν επίθεση από πενήντα άτομα τα οποία βρίσκονταν εκτός του χώρου.

Exit mobile version