Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απεργία ΜΜΜ Πέμπτη: Αναστέλλεται η στάση εργασίας (17/10) σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ
ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ΜΜΜ Πέμπτη: Αναστέλλεται η στάση εργασίας (17/10) σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ

Απεργία ΜΜΜ Πέμπτη: Στην αναστολή της προγραμματισμένης για την Πέμπτη στάσης εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ προχώρησαν οι εργαζομένοι της ΣΤΑΣΥ.

Απεργία ΜΜΜ ΠέμπτηΑπεργία στα μέσα: Θα λειτουργήσουν κανονικά την Πέμπτη – Η επίσημη ανακοίνωση των εργαζομένων. Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο, Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός και τραμ) μετά την αναστολή των στάσεων εργασίας που αποφάσισαν σήμερα τα σωματεία εργαζομένων. Για καλή τύχη των Αθηναίων, αύριο δεν θα επικρατήσει το χάος που έχουμε συνηθίσει κάθε φορά που τα ΜΜΜ κατεβάζουν χειρόφρενο. Η αναστολή των κινητοποιήσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς έρχεται μετά τη διαβεβαίωση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, προς τα σωματεία εργαζομένων των εταιρειών ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ ότι το θέμα των συλλογικών συμβάσεων για το 2019 έκλεισε, σε απόλυτη συνεννόηση με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

«Η απόφαση αυτή λήφθηκε μετά από τη συνάντηση των Σωματείων εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ και στην ΟΣΥ με την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, στην οποία μας γνωστοποιήθηκε ότι σε “απόλυτη συνεννόηση με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έκλεισε το θέμα των Συλλογικών Συμβάσεων”», όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους. Μετά από την εξέλιξη αυτή, όπως λένε, «ξεκλειδώνει» η διάθεση των απαραίτητων πιστώσεων για την πλήρη εφαρμογή της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο χώρο της ΣΤΑ.ΣΥ., η οποία είχε υπογραφεί από τον Ιούνιο, μεταξύ των Σωματείων και της Εταιρείας. Έτσι, μετρό, ηλεκτρικός και τραμ, αύριο Πέμπτη 17 Οκτωβρίου θα κινηθούν κανονικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις