Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: Πρόταση για αλλαγή έδρας στο μεγάλο ντέρμπι!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: Πρόταση για αλλαγή έδρας στο μεγάλο ντέρμπι!

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ: Η ισπανική λίγκα ζήτησε αλλαγή έδρας στο ντέρμπι Μπαρτσελόνα - Ρεάλ της 26ης Οκτωβρίου λόγω των ταραχών στην Καταλονία - Πιθανή η μεταφορά από το «Καμπ Νόου» στο «Μπερναμπέου»

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ: Η παράνοια που επικρατεί στον πλανήτη είναι ορατή παντού. Στην Ισπανία, για παράδειγμα, η φυλάκιση εννέα αυτονομιστών Καταλανών πολιτικών έχει φέρει πάλι μεγάλες ταραχές στη χώρα. Η ποδοσφαιρική λίγκα παρακολουθεί έντρομη τα όσα συμβαίνουν, καθώς πλησιάζει το πρώτο clasico της χρονιάς ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ. Η αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη για τις 26 Οκτωβρίου στο «Καμπ Νόου» αλλά είναι πιθανό να μην διεξαχθεί εκεί.

Η λίγκα αιτήθηκε να αλλάξει η έδρα και ο αγώνας να γίνει στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» της Μαδρίτης στην έδρα της Ρεάλ, με το σκεπτικό ότι στον δεύτερο γύρο θα έχουν ηρεμήσει τα πράγματα, οπότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα για την διεξαγωγή του παιχνιδιού στην Βαρκελώνη. Ο φόβος να χρησιμοποιηθεί το σπουδαιότερο ματς του πρωταθλήματος ως όχημα έντονων διαμαρτυριών είναι ορατό και άλλη λύση, αν εξαιρέσει κανείς την αναβολή, δεν φαίνεται να υπάρχει.

Έκρυθμη η κατάσταση

Οι συγκρούσεις των διαδηλωτών με την αστυνομία είναι συνεχείς τις τελευταίες μέρες στην Βαρκελώνη, την Λέιδα, την Ταραγόνα και την Σαμπαντέλ. Επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι η Μπαρτσελόνα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αντιδρά στη φυλάκιση των εννιά αυτονομιστών Καταλανών πολιτικών και τονίζει ότι υφίσταται το δικαίωμα της ελεύθερης έκφραση. Απόφαση για το παιχνίδι δεν έχει παρθεί, ωστόσο οι «μπλαουγκράνα» αντιδρούν στο ενδεχόμενο της μεταφοράς.

Το θέμα θα συζητηθεί ξανά στην Πέμπτη (17/10) και προς το παρόν η πιθανότητα να αλλάξει η έδρα είναι μικρή. Υπολογίζεται ότι οι διαδηλωτές που βρίσκονταν όλη τη νύχτα στους δρόμους ήταν περισσότεροι από 40.000 και δεν έχουν σκοπό να τις επόμενες μέρες να αλλάξουν τακτική. Την ίδια ώρα στη Μαδρίτη ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, επηρεασμένος από τις εξελίξεις και τα επεισόδια μετά τις καταδίκες των εννέα Καταλανών πολιτικών προγραμμάτισε συναντήσεις με τους επικεφαλής των πολιτικών κομμάτων. Στόχος του, όπως τουλάχιστον έδειξε τις τελευταίες μέρες, είναι να βρεθεί μια λύση για να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις