Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Σοφία Κοκοσαλάκη πέθανε: Τα δημοσιεύματα στον Guardian και τα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σοφία Κοκοσαλάκη πέθανε: Τα δημοσιεύματα στον Guardian και τα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας

Σοφία Κοκοσαλάκη πέθανε: Ο θάνατος της διάσημης σχεδιάστριας σκόρπισε θλίψη στον χώρο της μόδας, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

Σοφία Κοκοσαλάκη πέθανε: Ο τόσο πρόωρος θάνατος της 47χρονης σχεδιάστριας μόδας, έγινε είδηση στις ιστοσελίδες και εφημερίδες της Ευρώπης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το δημοσίευμα της Guardian. «Έφυγε στα 47 της χρόνια η σχεδιάστρια μόδας Σοφία Κοκοσαλάκη. Γνωστή για την κομψότητά της, η Σοφία Κοκοσαλάκη έφτιαχνε τουαλέτες για το κόκκινο χαλί, σχεδίασε τα κοστούμια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ελλάδας και κομψά γαμήλια φορέματα», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

To περιοδικό μόδας Harper’s Bazaar αναφέρει: «Η σχεδιάστρια Σοφία Κοκοσαλάκη πέθανε στα 47 της χρόνια. Ήταν γνωστή για τις εκλεπτυσμένες της δημιουργίες». Στο ίδιο μήκος κύματος και το δημοσίευμα από το γαλλικό Franceinfo, αλλά και την γερμανική Derstandard που σχολιάζουν: Η Σοφία Κοκοσαλάκη, μία από τις πιο διάσημες Ελληνίδες σχεδιάστριες μόδας, απεβίωσε στα 47 της. To franceinfo μάλιστα, κάνει αναφορά στις διάσημες του Χόλιγουντ που είχε ντύσει η Ελληνίδα, όπως η Αν Χέθγουεϊ, η Γκουίνεθ Πάρτλοου και η Τίλντα Σουίντον. Και στην Ιταλία, το περιοδικό Fashionmagazine έκανε αναφορά στον θάνατό της, κάνοντας μάλιστα και μία αναδρομή στην καριέρα της.

Το δημοσίευμα του Guardian

Και στην Ελλάδα η απώλεια της γνωστής σχεδιάστριας μόδας αποτέλεσε πρώτο θέμα συζήτησης στον χώρο. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που αναφέρθηκαν στο ταλέντο και την προσωπικότητα της Κοκοσαλάκη, τόσο από τον χώρο της μόδας, όσο και εκτός αυτού, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Μαρέβα Μητσοτάκη, που πόσταρε μια φωτογραφία της, εκφράζοντας την θλίψη της για την απώλειά της. Στον θάνατο της Κοκοσαλάκη αναφέρθηκε και η Τζένη Μπαλατσινού, η οποία έκανε λόγο για μία για σχεδιάστρια για μεγάλα πράγματα. Συλλυπητήρια για τον θάνατό της έδωσε και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, όπως και ο Βρετανός πρέσβης στην Ελλάδα.

View this post on Instagram

Η Σοφία ήταν η πρώτη που ξεχώρισε διεθνώς στη γενιά της. Όλοι όσοι δουλεύαμε στο χώρο της μόδας στην δεκαετία του 90, ήμασταν περήφανοι για αυτήν. Δεν θα ξεχάσω τις υπέροχες φωτογραφικές παραγωγές που έκανε με τον @billgeorgoussis. Παράδειγμα για όλους η ταπεινότητα και η προσήλωση στην δουλειά της. Δεν ασχολήθηκε ποτέ με τα «μικρά» γιατί η στόφα της, ήταν για τα «μεγάλα». Αντίο @sophiakokosalaki και σε ευχαριστούμε για όλα όσα άφησες πίσω σου..

A post shared by Jenny Balatsinou (@jennybalatsinou) on

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις