Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τυφώνας Ιαπωνία 2019: Στους 67 οι νεκροί – Αγωνία για τους αγνοούμενους
ΚΟΣΜΟΣ

Τυφώνας Ιαπωνία 2019: Στους 67 οι νεκροί – Αγωνία για τους αγνοούμενους

Τυφώνας Ιαπωνία 2019: Ο τυφώνας Χαγκίμπις έπληξε την Ιαπωνία,τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή.

Τυφώνας Ιαπωνία 2019: Στους 67 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας του τυφώνα Χαγκίμπις, ενώ 15 άνθρωποι ακόμη αγνοούνται. Ο τυφώνας Χαγκίμπις έπληξε την Ιαπωνία,τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, σύμφωνα με το δημόσιο ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.  Άλλοι δεκαπέντε άνθρωποι συνεχίζουν ακόμη να αγνοούνται, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση της Ιαπωνίας, καθώς πάνω από 100.000 μέλη σωστικών συνεργείων εξακολουθούν να αναζητούν επιζήσαντες στις ζώνες που επλήγησαν από κατολισθήσεις και πλημμύρες, έπειτα από τις βροχές «χωρίς προηγούμενο» που έφερε ο τυφώνας.

Νέες καταιγίδες το πρωί της Τρίτης, που αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες ως το βράδυ κατά τόπους, απειλούν τους κατοίκους και περιπλέκουν το έργο των σωστικών συνεργείων — πυροσβεστών, αστυνομικών, ακτοφρουρών και στρατιωτικών. Η συνέχιση των κατακρημνίσεων ανεβάζει περαιτέρω το επίπεδο των υδάτων και κάνει ασταθές το έδαφος, επισήμανε ο ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιοσιχίντε Σούγκα, προτρέποντας εκ νέου τους κατοίκους απειλούμενων περιοχών να μη «χαλαρώσουν την προσοχή τους», αντιθέτως να παραμείνουν «σε πλήρη εγρήγορση».

Τυφώνας Ιαπωνία 2019: Οργή για το καταφύγιο που έδιωξε άστεγους ενώ πλησίαζε ο τυφώνας

Καταφύγιο που στήθηκε για την προστασία των πολιτών από τον τυφώνα Χαγκίμπις στην Ιαπωνία έδιωξε δύο άστεγους που αναζητούσαν τρόπο να προστατευτούν ενώ ο τυφώνας πλησίαζε, ενέργεια που προκάλεσε κριτική και αντιδράσεις αλλά και έκανε τον Ιάπωνα πρωθυπουργό να δεσμευτεί πως κάτι τέτοιο δεν θα ξαναγίνει. Το προσωπικό στο καταφύγιο που στήθηκε σε σχολείο στη συνοικία Τάιτο του Τόκιο αρνήθηκε να δεχθεί δύο άστεγους το Σάββατο, επειδή δεν είχαν να δηλώσουν διεύθυνση κατοικίας στη γύρω περιοχή. Οι εργαζόμενοι τους είπαν πως το καταφύγιο ήταν μόνο για κατοίκους.

«Ο άνεμος ήταν ισχυρός και έβρεχε, ήθελα να με αφήσουν να μπω» δήλωσε ο 64χρονος άστεγος, όπως μεταδίδει το Reuters. Όπως είπε, πήγε στο καταφύγιο το πρωί και όταν είπε πψς είχε διεύθυνση σε άλλη περιοχή του αρνήθηκαν την είσοδο. Τελικά, πέρασε τη νύχτα κάτω από μία πλαστική ομπρέλα. Το καταφύγιο απέρριψε ακόμα έναν άστεγο, ο οποίος επιχείρησε να μπει το απόγευμα. Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, ερωτηθείς για το θέμα, τόνισε πως τα καταφύγια θα πρέπει να είναι ανοιχτά για όλους. «Ερευνούμε τι συνέβη και θα πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις