Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Σάμος: Έκρυθμη η κατάσταση στο hotspot
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σάμος: Έκρυθμη η κατάσταση στο hotspot

Σάμος: 11 τραυματίες και καταστροφές στο hotspot στο Βαθύ από συμπλοκές μεταξύ προσφυγικών ομάδων.

Σάμος: Άγρια επεισόδια ανάμεσα σε Σύρους και Αφγανούς έλαβαν χώρα το βράδυ της Δευτέρας στη Σάμο. Η κατάσταση θεωρείται πολύ σοβαρή, καθώς τα επεισόδια ξεκίνησαν με μαχαιρώματα στο κέντρο της πόλης της Σάμου. Στη συνέχεια εξελίχθηκαν σε συγκρούσεις και φωτιές στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στο Βαθύ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πρώτο επεισόδιο έλαβε χώρα μεταξύ Αφγανών και Σύρων κοντά στον δημοτικό κήπο της πόλης, όταν μια ομάδα Αφγανών συγκρούστηκε για άγνωστους λόγους με Σύρους με αιχμηρά αντικείμενα. Τρεις Σύροι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα στον θώρακα και την πλάτη, ενώ οι δράστες συνελήφθησαν από την αστυνομία λίγη ώρα αργότερα.

Συνεπεία των παραπάνω γύρω στις 10 το βράδυ έλαβαν χώρα συγκρούσεις κοντά στην κάτω πύλη του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης στο Βαθύ, που κλιμακώθηκαν όταν ξέσπασε φωτιά. Οκτώ άτομα μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο, την ώρα που 30 πυροσβέστες προσπαθούσαν να ελέγξουν τη φωτιά και η αστυνομία να επιβάλει την τάξη. Λόγω της έκρυθμης κατάστασης άτομα που διαμένουν στο ΚΥΤ άρχισαν να εγκαταλείπουν τον καταυλισμό και να κινούνται προς το παραλιακό μέτωπο της πόλης της Σάμου. Στη 1:00 τα ξημερώματα της Τρίτης άρχισαν να εισέρχονται σταδιακά οι μετανάστες στη δομή.

Σάμος: 6.300 πρόσφυγες

Σημειώνεται ότι στον καταυλισμό του ΚΥΤ της Σάμου διαμένουν σήμερα, περί τα 6.300 άτομα. Αυτή την ώρα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ καταβάλουν προσπάθειες να δώσουν ρεύμα στο ΚΥΤ και σε γειτονικές περιοχές.

Κλειστά τα σχολεία

Με απόφαση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου, λόγω της έκτακτης ανάγκης που προέκυψε από την πυρκαγιά στο Κέντρο Υποδοχής Σάμου και των απρόβλεπτων καταστάσεων και γεγονότων που συνέβησαν στην πόλη της Σάμου τα σχολεία όλων των βαθμίδων (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και ειδικά σχολεία) της πόλεως Σάμου και της Κοινότητας Βαθέος, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Τρίτη.

Φωτιά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Σάμου

Gepostet von Samos24.gr am Montag, 14. Oktober 2019

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις