Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Άγριες μέλισσες συνθέτης: Ο Γιώργος Καζαντζής στο Μέγαρο Μουσικής
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Άγριες μέλισσες συνθέτης: Ο Γιώργος Καζαντζής στο Μέγαρο Μουσικής

Άγριες μέλισσες συνθέτης: O Γιώργος Καζαντζής,, ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες της νέας γενιάς ετοιμάζει μία ξεχωριστή συναυλία, στην οποία θα τραγουδήσουν σπουδαίοι καλλιτέχνες.

Άγριες μέλισσες συνθέτης: Φέτος είναι η χρονιά του με την επανεμφάνιση του τραγουδιού «Μέλισσες» στους τίτλους της τεράστιας τηλεοπτικής επιτυχίας «Άγριες μέλισσες». O Γιώργος Καζαντζής, ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες της νέας γενιάς ετοιμάζει μία ξεχωριστή συναυλία για τις 6 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής. Μία συναυλία στην οποία φέρνει επί σκηνής τον Γιώργο Νταλάρα, αλλά και την ποιήτρια Κική Δημουλα. O Γιώργος Καζαντζής δήλωσε: «είναι μια συναυλία “εφ’όλης της ύλης” όπως και τιτλοφορείται, με τέσσερις κορυφαίους φίλους, τραγουδιστές και συνεργάτες. Τον Γιώργο Νταλάρα, τον Μίλτο Πασχαλίδη, τη Φωτεινή Βελεσιώτου και την Λιζέτα Καλημέρη. Είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της δουλειάς μου με οργανική μουσική, μουσική για ποίηση και πολλά αγαπημένα τραγούδια μου».

Το πρόγραμμα της συναυλίας ξεκινά με την Κική Δημουλά να διαβάζει από βίντεο τα ποιήματά της «Μαύρη γραβάτα», «Χαίρε ποτέ» και την ορχήστρα να τη συνοδεύει με το οργανικό κομμάτι «Ναντίν» από τη δισκογραφική τους δουλειά Μικρή σουίτα. Ο συνθέτης δήλωσε στο iefimerida ότι στη “Μικρή Σουίτα”, όπου προσπάθησε να ανακαλύψει την κρυμμένη μουσική των ποιημάτων της Κικής Δημουλά και να την αναδείξει, συνέδραμε και η ίδια η ποιήτρια που διάβασε με την μουσική-φωνή της, ως αοιδός ενός διαφορετικού τραγουδιού, ποιήματά της.

Αφιέρωμα σε Κουγιουμτζή-Ελευθερίου στο Μέγαρο

Στη συνέχεια οι μεγάλοι καλλιτέχνες, συνεργάτες του Γιώργου Καζαντζή θα ερμηνεύσουν γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του συνθέτη όπως: “Μέλισσες”, “Ήτανε αέρας”, “Μυστικό”, “Χειμωνανθός”, “Το πέταγμά σου”, “Φωτιά κι αλμύρα”, “Σαν καταιγίδα”, “Κατάρτι κι ατμός”, “Στα μισά του έρωτα βγαίνει ο δολοφόνος” κ.ά. , ενώ η τραγουδιστική ροή θα εμπλουτιστεί μελωδικά με την οργανική του σύνθεση “Βαλς της ουτοπίας”. Η συναυλία θα συνεχιστεί με τραγούδια του συνθέτη σε στίχους Μάνου Ελευθερίου από τη δισκογραφική τους συνεργασία και θα κλείσει με τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή, ως αφιέρωμα στους δύο αυτούς Μεγάλους δημιουργούς με τους οποίους ο Γιώργος Καζαντζής υπήρξε συνεργάτης και στενός φίλος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις