Σκότωσε σκύλο: Του έδεσε πέτρες και τον πέταξε στη θάλασσα στο Βόλο

ΕΛΛΑΔΑ

Σκότωσε σκύλο: Του έδεσε πέτρες και τον πέταξε στη θάλασσα στο Βόλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: elenaliog.b

Σκότωσε σκύλο: Δράστης έδεσε το τετράποδο με σχοινί με πέτρες και το έριξε στη θάλασσα, στην περιοχή του Αναύρου, στον Βόλο.

14.10.2019 | 14:35

Σκότωσε σκύλο: Ένα απίστευτο περιστατικό αγριότητας, με θύμα έναν άτυχο σκύλο, σημειώθηκε στον Αναυρο Βόλου. Σύμφωνα με το magnesianews, ένας άγνωστος άνδρας έδεσε με σχοινί, πάνω σε ένα σκύλο, πέτρες πλακόστρωσης και στη συνέχεια τον πέταξε στη θάλασσα για να βρει μαρτυρικό θάνατο. Το αθώο ζώο τελικά πνίγηκε και η σορός του εντοπίστηκε από μια γυναίκα που την τράβηξε στη στεριά. Η ίδια γυναίκα ειδοποίησε το Λιμεναρχείο, το οποίο διεξάγει έρευνα για να εντοπιστεί ο δράστης που θανάτωσε, με αυτόν τον βάρβαρο τρόπο, τον σκύλο. Στις 9.50 χθες το πρωί τηλεφώνησε στο Λιμεναρχείο μια γυναίκα που βρέθηκε στην περιοχή του Αναύρου και κατήγγειλε ότι σε απόσταση 30-40 μ. από την ακτή εντόπισε έναν σκύλο που είχε δεμένα τα πίσω πόδια και το κορμό του με σχοινί, ενώ στο σώμα του άγνωστος είχε δέσει δύο πέτρες πλακόστρωσης.

Το άτυχο ζώο είχε πνιγεί και η γυναίκα με τη βοήθεια φουσκωτού σκάφους το τράβηξε στην ακτή. Όπως διαπίστωσαν οι Λιμενικοί, ο αδίστακτος δράστης είχε δέσει τα πίσω του πόδια έτσι ώστε να μην μπορεί να κολυμπήσει προς τη ξηρά, ενώ είχε «φορτώσει» και τις πέτρες. Στο σημείο πήγαν άμεσα λιμενικοί που το φωτογράφισαν και διαπίστωσαν ότι το ζώο συντροφιάς δεν έφερε άλλα εξωτερικά σημάδια βασανισμού. Ήδη ενημερώθηκε ο Δήμος Βόλου, για να εξεταστεί αν το άτυχο ζώο έφερε τσιπ, ενώ η Υπηρεσία Καθαριότητας ανέλαβε την υγειονομική του ταφή. Προανάκριση, για παράβαση του νόμου περί ζώων, διενεργεί το Λιμεναρχείο Βόλου.

Σκότωσε σκύλο: Ανάλογο περιστατικό και λίγο καιρό πριν στην Αργολίδα

Βέβαια δεν είναι το πρώτο περιστατικό κτηνωδίας που σημειώνεται στη χώρα μας. Ένα ανάλογο γεγονός συνέβη λίγες μέρες πριν στην περιοχή της Αργολίδας. Πιο συγκεκριμένα, τρία σκυλιά στην Κοιλάδα Αργολίδους δηλητηριάστηκαν από φόλες που είχαν ριχτεί από άγνωστους δράστες, με αποτέλεσμα να βρουν φρικτό θάνατο σε αυλές σπιτιών καθώς και σε παιδική χαρά. Η ανακοίνωση του σωματείου αναφέρει, μεταξύ άλλων, «Εικόνες ντροπής και αίσχους στην Κοιλάδα Αργολίδος! Φόλες κοντά στην παιδική χαρά και μέσα σε αυλές σπιτιών!!!!!!!!!!! Σκότωσαν 3 αθώα ανυπεράσπιστα πλάσματα!» «Τα υπόλοιπα που διασώθηκαν απομακρύνθηκαν από μέλη του Φιλοζωικού σωματείου μας και τη βοήθεια των λιγοστών εθελοντών που έσπευσαν σε βοήθεια όταν οι περισσότεροι ντόπιοι κάτοικοι του χωριού ΟΧΙ απλά ήταν απλοί θεατές ΑΛΛΑ απέδωσαν και την ευθύνη των αδέσποτων στο Φιλοζ. Σωματείο!!!!», αναφέρουν τα μέλη της «Αγάπης».

Exit mobile version