Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΑΣΟΕΕ ναρκωτικά: «Στρατηγείο» ναρκέμπορων στο ακατοίκητο κτίριο – Πώς δρούσε το κύκλωμα
ΕΜΠΟΡΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΑΣΟΕΕ ναρκωτικά: «Στρατηγείο» ναρκέμπορων στο ακατοίκητο κτίριο – Πώς δρούσε το κύκλωμα

ΑΣΟΕΕ ναρκωτικά: Πρόκειται για «σούπερ μάρκετ» με σχεδόν όλα τα είδη ναρκωτικών, με…. θυρίδες μέσα από τις οποίες γινόταν η αγοραπωλησία, ενώ ανυπολόγιστα είναι τα ποσά που έχει αποκομίσει από το εμπόριο του θανάτου.

ΑΣΟΕΕ ναρκωτικά: Με όρους “εμπορικής επιχείρησης”, σε 24ωρη βάση και με “πραμάτεια” όλων των ειδών τις ναρκωτικές ουσίες, από ηρωίνη και κοκαΐνη μέχρι shisa kai ecstasy, λειτουργούσε το πολυμελές κύκλωμα με ορμητήριο ακατοίκητο και ερειπωμένο κτίριο πίσω από την ΑΣΟΕΕ.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μάλιστα για λόγους δικής τους ασφάλειας, αλλά και για να… προλαβαίνουν τη ζήτηση από αμέτρητους “πελάτες” από όλες τις περιοχές του κέντρου και τα Εξάρχεια, οι εγκέφαλοι του κυκλώματος της εμπορίας ναρκωτικών είχαν φθάσει στο σημείο να ανοίξουν τρύπες στους τοίχους του κτιρίου για να δίνουν από εκεί τα ναρκωτικά που τους ζητούσαν! Αυτό το κτίριο “σούπερ μάρκετ” ναρκωτικών εκπόρθησαν οι αστυνομικοί στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Αντωνιάδου, δίπλα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο Διευθυντής της ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης, περιέγραψε σε επίσημη παρουσία τον τρόπο λειτουργίας του κυκλώματος, που αποτελείτο από δέκα αλλοδαπούς εκ των οποίων οι πέντε Πακιστανοί και οι άλλοι πέντε Αφγανοί. “Από τα στοιχεία της υπόθεσης”, τόνισε, “προκύπτει ότι το κύριο χαρακτηριστικό της μεθοδολογίας δράσης  των μελών της εγκληματικής οργάνωσης είναι ότι λειτουργούσαν αδιάλειπτα, σε καθημερινή βάση, κατανεμημένοι σε βάρδιες, ώστε να καλύπτουν όλο το 24ωρο, δηλ. λειτουργούσαν με όρους που παραπέμπουν σε “εμπορική επιχείρηση”.

ΑΣΟΕΕ ναρκωτικά: Τρύπες στο κτίριο και στα παράθυρα

Μάλιστα σημαντικό μέρος της διακίνησης των ναρκωτικών γινόταν απευθείας από το «ορμητήριο» της οδού Αντωνιάδου, μέσα από παράθυρα και οπές (τρύπες) στον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου. Παράλληλα, για την υποστήριξη του δικτύου της διακίνησης των ναρκωτικών τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν εγκαταστήσει χώρους αποθήκευσης «καβάτζες», σε έξι διαμερίσματα και σε κατάστημα, κοντά στο βασικό «ορμητήριο» της οδού Αντωνιάδου.

Για την αποδόμηση της εγκληματικής αυτής οργάνωσης σχεδιάσαμε και πραγματοποιήσαμε χθες οργανωμένες διαδοχικές αστυνομικές επιχειρήσεις και έρευνες, τόσο στο βασικό «ορμητήριο» της οδού Αντωνιάδου, όσο και στους υπόλοιπους υποστηρικτικούς χώρους, στα διαμερίσματα και το κατάστημα, σε Ομόνοια, Κυψέλη και Άγιο Παντελεήμονα”. Κατασχέθηκε, εκτός των ναρκωτικών και οπλισμός, χρήματα, κινητά τηλεφώνα και άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με τη δράση τους. Οι κατασχεθείσες μόνο ποσότητες στη διάρκεια της επιχείρησης οδηγούν σε προσδοκώμενο κέρδος για τους εμπόρους των παραισθήσεων της τάξεως των 100.000 ευρώ.

Πώς είχε στηθεί το κύκλωμα

Σημαντικά στοιχεία για τον τρόπο δράσης του κυκλώματος έδωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, αστυνομικός υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος.

Εξήγησε ότι:

τον ρόλο του αρχηγού της οργάνωσης είχε αναλάβει συλληφθείς αλλοδαπός, ο οποίος καθοδηγούσε με εντολές και οδηγίες τα μέλη της, τους προμήθευε με ναρκωτικά, αποθήκευε και φύλαγε τις ποσότητες των ναρκωτικών σε ειδικό χώρο απόκρυψης (καβάτζα), ενώ εισέπραττε και διαχειριζόταν τα χρήματα που προέρχονταν από την πώληση αυτών.

άλλος συλληφθείς αλλοδαπός, δρούσε ως παρατηρητής (τσιλιαδόρος) των χώρων φύλαξης και διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών,

δύο άτομα εκτελούσαν τη νυχτερινή βάρδια (22:00-10:00).

Ο ένας φρουρός, ο άλλος τσιλιαδόρος

Ο πρώτος επιφορτισμένος με την φύλαξη και την διακίνηση των ναρκωτικών από το υπόγειο επί της οδού Αντωνιάδου και 28ης Οκτωβρίου ακατοίκητου κτιρίου, ο δεύτερος ως παρατηρητής (τσιλιαδόρος) και διακινητής των ποσοτήτων αυτών, κατά μήκος της οδού Αντωνιάδου,

τρία άτομα είχαν αναλάβει την πρωινή βάρδια (10-22), ο πρώτος με την φύλαξη και την διακίνηση των ναρκωτικών από το υπόγειο επί της οδού Αντωνιάδου και 28ης Οκτωβρίου ακατοίκητου κτιρίου, οι δε έτεροι ως παρατηρητές (τσιλιαδόροι) και διακινητές των ποσοτήτων αυτών, σε ακαθόριστες ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας, κατά μήκος της οδού Αντωνιάδου, ενώ,

οι άλλοι συλληφθέντες ήταν επιφορτισμένοι με την αποθήκευση – φύλαξη και διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών”.

ΑΣΟΕΕ ναρκωτικά: Τι κατέσχεσαν οι αστυνομικοί

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

733 συσκευασίες ηρωίνης, βάρους -1- κιλού και -388,5- γραμμαρίων,

607 συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -20- κιλών -411,4- γραμμαρίων,

4 πλάκες και (20) συσκευασίες κατεργασμένης κάνναβης, βάρους -1- κιλού και -433- γραμμαρίων,

6 συσκευασίες κοκαΐνης, βάρους -151,9- γραμμαρίων,

221 συσκευασίες κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης ( shisha ), βάρους -531- γραμμαρίων,

2.221,5 δισκία ecstasy , με όμοιο «λογότυπο» δισκίων που έχουν κατασχεθεί στα Εξάρχεια

67 φαρμακευτικά δισκία,

πιστόλι διαμετρήματος 6,35 mm ,

αεροβόλο πιστόλι,

περίστροφο ρέπλικα,

88 φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων,

τα χρηματικά ποσά των 3.651 € και -6- δολαρίων Η.Π.Α.,

4 τέσσερις ζυγαριές ακριβείας,

20 είκοσι συσκευές κινητής τηλεφωνίας,

τέσσερις ατζέντες και πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων από αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών και χρηματικά ποσά,

σιδερογροθιά, σουγιάδες, πτυσσόμενα στιλέτα και μεταλλικοί ράβδοι (γκλοπ), μαχαίρια, σπάθα, δρεπάνι, ξύλινοι ράβδοι, ψαλίδια με υπολείμματα κατεργασμένης κάνναβης, ξύλινο σφυρί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις