Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τούρκοι ποδοσφαιριστές χαιρετούν στρατιωτικά: Παγκόσμιος σάλος, την ώρα του πολέμου στη Συρία
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τούρκοι ποδοσφαιριστές χαιρετούν στρατιωτικά: Παγκόσμιος σάλος, την ώρα του πολέμου στη Συρία

Τούρκοι ποδοσφαιριστές χαιρετούν στρατιωτικά: Αντιδράσεις προκαλεί η κίνηση των ποδοσφαιριστών της Εθνικής Τουρκίας που χαιρέτισαν στρατιωτικά μετά από αγώνα δείχνοντας στήριξη στην πολεμική επιχείρηση της χώρας τους στη Συρία.

Τούρκοι ποδοσφαιριστές χαιρετούν στρατιωτικά: Σάλος έχει ξεσπάσει από τον στρατιωτικό χαιρετισμό των ποδοσφαιριστών της Τουρκίας στο ματς με την Αλβανία, την ώρα που η “αυτοκρατορία” του Ερντογάν βρίσκεται στο στόχαστρο της παγκόσμιας κοινότητας. Το βράδυ της Παρασκευής οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής ομάδας της Τουρκίας πανηγύρισαν με στρατιωτικό χαιρετισμό τη νίκη τους επί της Αλβανίας για τα προκριματικά του EURO 2020. Μάλιστα, μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της γειτονικής χώρας γίνεται συσχετισμός της συγκεκριμένης ενέργειας με την εισβολή στη Συρία.

Το Σάββατο ήταν η σειρά του Ιμπραχίμ Τσολάκ να πράξει το ίδιο. Ο Τούρκος αθλητής χαιρέτησε στρατιωτικά κατά τη διάρκεια του Εθνικού Ύμνου της χώρας του μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους κρίκους στο Παγκόσμιο της Ρυθμικής Γυμναστικής. Τόσο η UEFA όσο και η Παγκόσμια Ομοσπονδία γυμναστικής θα εξετάσουν τον στρατιωτικό χαιρετισμό που έκαναν οι Τούρκοι αθλητές κατά τη διάρκεια αγώνων τους. Ειδικά η UEFA στο παρελθόν έχει τιμωρήσει αθλητές, ομάδες και Ομοσπονδίες για ανάλογα συμβάντα αφού δεν θέλει σε καμία περίπτωση να περνούν πολιτικά μηνύματα.

https://twitter.com/MilliTakimlar/status/1182782856017391617?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1182782856017391617&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fspor%2Fsalos-stratiotiko-hairetismo-athliton-toyrkias-timories

Τούρκοι ποδοσφαιριστές χαιρετούν στρατιωτικά: Ο Τσαλχάνογλου έδωσε συνέχεια

«Ήταν πολύ περισσότερο από ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου: μια πολύ συναρπαστική και σημαντική νίκη για τη χώρα μας! Είμαι υπερήφανος και ευγνώμων». Η διαμάχη για τη χειρονομία του πανηγυρισμού της τουρκικής Εθνικής ομάδας στο γκολ της νίκης (1-0) με την Αλβανία, που ήταν ο γνωστός στρατιωτικός χαιρετισμός, δεν εμπόδισε τον ποδοσφαιριστή της Μίλαν, Χακάν Τσαλχάνογλου, να επιστρέψει στο παιχνίδι (11/10) με εθνικιστική υπερηφάνεια. Tο μήνυμα αναρτήθηκε κάτω από μια φωτογραφία του στο Twitter, ενώ πανηγυρίζει με ανοιχτά χέρια.

Η χειρονομία, που αποδόθηκε ως τιμή στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις οι οποίες επιχειρούν αυτή τη στιγμή στις περιοχές της βόρειας Συρίας εναντίον των Κούρδων, επαναλήφθηκε από ολόκληρη την Εθνική ομάδα και το τεχνικό επιτελείο στα αποδυτήρια, μετά τον αγώνα. Η φωτογραφία περίπου 30 ατόμων με το χέρι τεντωμένο στο φρύδι αναρτήθηκε στα προφίλ των κοινωνικών μέσων της Εθνικής Τουρκίας.

UEFA: Θα εξετάσουμε σοβαρά το περιστατικό

Ο επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας της UEFA, Φίλιπ Τάουνσεντ, δήλωσε πως: «Προσωπικά δεν έχω δει τι έχει συμβεί με τους Τούρκους ποδοσφαιριστές και τη χειρονομία που μπορεί να θεωρηθεί προβοκατόρικη. Οι κανονισμοί απαγορεύουν οποιαδήποτε αναφορά σε πολιτική ή θρησκεία. Σας εγγυώμαι ότι θα εξετάσουμε σοβαρά το περιστατικό…» είπε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις