Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τυφώνας Ιαπωνία 2019: Ο Χαγκίμπις διαλύει τα πάντα – Έκκληση στους πολίτες να φύγουν
ΚΟΣΜΟΣ

Τυφώνας Ιαπωνία 2019: Ο Χαγκίμπις διαλύει τα πάντα – Έκκληση στους πολίτες να φύγουν

Τυφώνας Ιαπωνία 2019: Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός έχει καλέσει τους κατοίκους να κάνουν τις απαραίτητες προετοιμασίες, πριν «χτυπήσει» το επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο.

Τυφώνας Ιαπωνία 2019: Οδηγία σε χιλιάδες πολίτες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω του τυφώνα Χαγκίμπις έδωσαν οι Αρχές στην Ιαπωνία. Η επέλαση του τυφώνα ήδη ξεκίνησε σε πολλές περιοχές, γκρέμισε σπίτια, πήρε αυτοκίνητα, πλημμύρισε γειτονιές, και απειλεί, σύμφωνα με τους επιστήμονες, να πλήξει ολόκληρη τη χώρα με τις σφοδρότερες βροχοπτώσεις και τους ισχυρότερους ανέμους των τελευταίων 60 ετών. Οι Αρχές αρκετών περιοχών προειδοποίησαν τους κατοίκους να απομακρυνθούν από σημεία που θεωρείται ότι απειλούνται, μεταξύ των οποίων και κάποια στην ευρύτερη περιοχή του Τόκιο, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Ο τυφώνας Χαγκίμπις, για τον οποίο εδώ και μέρες είχε προειδοποιήσει ο Σάκης Αρναούτογλου, σημαίνει «ταχύτητα» στη γλώσσα Ταγκαλόγκ των Φιλιππίνων, αναμένεται να πλήξει το μεγαλύτερο νησί της Ιαπωνίας, το Χονσού, μόλις έναν μήνα αφότου ένας από τους σφοδρότερους τυφώνες που χτύπησε τα τελευταία χρόνια την Ιαπωνία κατέστρεψε ή προκάλεσε ζημιές σε 30.000 σπίτια και είχε αποτέλεσμα να σημειωθούν εκτεταμένες διακοπές της ηλεκτροδότησης.

https://twitter.com/HolidaySabang/status/1182923977708036097?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1182923977708036097&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fkosmos%2Fiaponia-tromos-apo-ton-tyfona-hagkimpis

Τυφώνας Ιαπωνία 2019: Ακυρώθηκαν αγώνες

Το NHK μετέδωσε ότι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στο προάστιο Τσίμπα, ανατολικά του Τόκιο, που επλήγη σκληρά από τον τυφώνα Φασάι πριν από ένα μήνα, καθώς ισχυροί άνεμοι ξήλωσαν τις σκεπές πολλών σπιτιών. Για προληπτικούς λόγους, παραμένουν κλειστά καταστήματα, εργοστάσια και γραμμές του μετρό ενώ οι διοργανωτές του ιαπωνικού Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1 ακύρωσαν όλες τις δοκιμές που είχαν προγραμματιστεί. Ακυρώθηκαν επίσης δύο αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι που ήταν προγραμματισμένοι για σήμερα. Κατά μήκος των ακτών του Ειρηνικού στη νήσο Χονσού σήμερα και αύριο αναμένονται πλημμυρικά φαινόμενα καθώς και καταρρακτώδεις βροχές, αυξάνοντας τις πιθανότητες για κατολισθήσεις. Το 1958 ο τυφώνας Ίντα είχε στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 1.000 ανθρώπους.

Τυφώνας Ιαπωνία 2019: Παρόμοιος με αυτόν το 1958

Ο Γιασούσι Κατζιχάρα της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας σημείωσε πως αυτός ο τυφώνας είναι παρόμοιος με εκείνον που χτύπησε στη χώρα το 1958. Τότε είχαν σημειωθεί ισχυρές βροχοπτώσεις και περί το μισό εκατομμύριο σπίτια πλημμύρισαν. Περισσότεροι από 1.200 άνθρωποι είχαν πεθάνει τότε. «Για να προστατεύσετε τις ζωές σας και αυτές των αγαπημένων σας, σας παρακαλώ προσπαθήστε να ξεκινήσετε τις εκκενώσεις εγκαίρως πριν νυχτώσει και ξεκινήσουν οι καταιγίδες», ανέφερε ο Κατζιχάρα, κάνοντας έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις