Τσιτσιπάς – Μεντβέντεφ: Δεν άντεξε ο Στέφανος, ηττήθηκε από το νούμερο 4 (vid)

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τσιτσιπάς – Μεντβέντεφ: Δεν άντεξε ο Στέφανος, ηττήθηκε από το νούμερο 4 (vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Λευτέρης Αμπατζής

Τσιτσιπάς - Μεντβέντεφ: Με 2-0 σετ (7-6, 7-5) ηττήθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς από τον Ρώσο Ντανίιλ Μεντβέντεφ και δεν μπόρεσε να προκριθεί στον τελικό του Shanghai Masters

12.10.2019 | 16:12

Τσιτσιπάς – Μεντβέντεφ: Η πορεία του κρίνεται επιτυχημένη αλλά και η απογοήτευση είναι δεδομένη. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε κοντά στην πρόκριση στον τελικό του Shanghai Masters αλλά στο τέλος δεν τα κατάφερε. Ηττήθηκε 2-0 (7-6, 7-5) από τον Ρώσο Ντανίιλ Μεντβέντεφ, που επιβεβαίωσε ότι είναι σε εξαιρετική φόρμα και θα διεκδικήσει την Κυριακή (13/10) το συγκεκριμένο τρόπαιο. Ήταν μάλιστα η πέμπτη φορά που ηττήθηκε ο 21χρονος Έλληνας τενίστας από τον Μεντβέντεφ, που αποτελεί κακό του δαίμονα.

Ο αποκλεισμός ήρθε λίγο καιρό μετά την παρουσία του Τσιτσιπά στον τελικό του China Open, όταν γνώρισε την ήττα με 2-1 από τον Ντόμινικ Τιμ και δεν κατάφερε να σφραγίσει ένα εκπληκτικό τουρνουά με την κατάκτηση του τίτλου. Πάλι ουσιαστικά του έμεινε το παράπονο, διότι από τους στόχους που έχει θέσει στη φετινή σεζόν, το μόνο που του λείπει είναι η κατάκτηση ενός μεγάλου τουρνουά. Έχει τον χρόνο μπροστά του, αλλά τρώγοντας έρχεται η όρεξη και μετά τη νίκη με τον Τζόκοβιτς ήθελε να φτάσει μέχρι το τέρμα.

Έχασε στις λεπτομέρειες

Η πορεία του Τσιτσιπά ολοκληρώθηκε μετά από τέσσερις συνεχόμενες νίκες, με σημαντικότερη στην οκτάδα αυτή κόντρα στο Νο1 του κόσμου, τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Απέναντι στον Μεντβέντεβ ελάχιστες λεπτομέρειες έκαναν την διαφορά, στις οποίες υπερίσχυσε ο αντίπαλός του. Το πρώτο σετ πήγε στο τάι μπρέικ, παρόλο που ο Στέφανος είχε την ευκαιρία στο 4-4 να κάνει μπρέικ (είχε τρεις ευκαιρίες) αλλά απέτυχε. Σε εκείνο το σημείο θα μπορούσε να «κλειδώσει» το σετ και μετά θα ήταν άλλο παιχνίδι. Στο δεύτερο σετ έκανε μπρέικ στο 5-4, αλλά ο Ρώσος απάντησε με μπρέικ και πήρε το τελευταίο γκέιμ πανηγυρίζοντας την πρόκριση με 7-5. Μάλιστα, λίγο πριν από το φινάλε έβγαλε όλο τον εκνευρισμό του, ρίχνοντας αρκετά βαριά… γαλλικά προς τον εαυτό του. Μπορεί σε κάποιους να ακούγεται άσχημα αλλά η πίεση είναι τέτοια που φαίνεται προτιμότερο να ξεσπάει έστω με αυτό τον τρόπο. Κάποια στιγμή θα έχει καλύτερη αυτοδιαχείριση.

https://twitter.com/TennisTV/status/1182964919702032385?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1182964919702032385&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.sdna.gr%2Ftenis%2F646939_brahos-o-mentbentef-ektos-telikoy-o-tsitsipas-vids

Exit mobile version