Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Λευτέρης Πετρούνιας: Τέταρτος στο Παγκόσμιο!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Λευτέρης Πετρούνιας: Τέταρτος στο Παγκόσμιο!

Λευτέρης Πετρούνιας: Δεν ανέβηκε στο βάθρο ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Στουτγάρδης, στην πρώτη του εμφάνιση έντεκα μήνες μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στον ώμο

Λευτέρης Πετρούνιας: Έντεκα μήνες απουσίασε ο Λευτέρης Πετρούνιας από την αγωνιστική δράση λόγω της επέμβασης που υποβλήθηκε στον ώμο. Παρόλα αυτά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Στουτγάρδης έφτασε μια ανάσα από το βάθρο. Η Έλληνας πρωταθλητής των κρίκων βαθμολογήθηκε με 14.733 πόντους και κατέλαβε την 4η θέση, γεγονός που προκάλεσε αίσθηση διότι ήταν για τριάμιση στην κορυφή σε όλες τις διοργανώσεις.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Πετρούνια, που είχε να βρεθεί στην ίδια θέση από τον Απρίλιο του 2016. Τότε είχε τερματίσει 2ος στο προ-Ολυμπιακό test event του Ρίο ντε Τζανέιρο, για να ακολουθήσει ένα σερί εννέα διαδοχικών θριάμβων σε διεθνείς αγώνες. Νικητής στην Στουτγάρδη ήταν ο Τούρκος Ιμπραχίμ Τσολάκ με 14.933 και δεύτερος ο 27χρονος Ιταλός Μάρκο Λοντάντιο με 14.900. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ από τη Γαλλία με 14.800.

Έχασε και το εισιτήριο για Τόκιο

Η μεγάλη ατυχία για τον Πετρούνια είναι ότι μαζί με το μετάλλιο έχασε και την ευκαιρία της απευθείας πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Αυτό πάντως δεν σημαίνει ότι δεν θα έχει άλλες ευκαιρίες για να πάρει το εισιτήριο για την Ιαπωνία.  Μία από αυτές είναι μέσω της προ-Ολυμπιακής παγκόσμιας κατάταξης των κρίκων, η οποία θα καθοριστεί από τα αποτελέσματα της σειράς του παγκοσμίου κυπέλλου. Συνολικά θα διεξαχθούν οκτώ αγώνες, με τους τέσσερις να έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, ενώ θα ληφθούν υπόψην τα τρία καλύτερα αποτελέσματα κάθε αθλητή, με τον κορυφαίο σε κάθε όργανο να κατακτά το ένα και μοναδικό εισιτήριο για το Τόκιο.

Η προσπάθεια του 28χρονου πρωταθλητή δεν θα είναι εύκολη, καθώς έλλειψε αναγκαστικά από τα τέσσερα παγκόσμια κύπελλας της περσινής σεζόν. Έτσι, στις τέσσερις διοργανώσεις που απομένουν θα πρέπει να κυνηγήσει τουλάχιστον τρία χρυσά μετάλλια προκειμένου να υποσκελίσει  τον Κινέζο Γιανγκ Λιου, ο οποίος ήδη προηγείται με δύο χρυσά μετάλλια και 60 πόντους στην ειδική κατάταξη των κρίκων.

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ

Ιμπραχίμ Τσολάκ (Τουρκία) 14.933

Μάρκο Λοντάντιο (Ιταλία) 14.900

Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ (Γαλλία) 14.800

Λευτέρης Πετρούνιας 14.733

Ατρούτ Ζανέτι (Βραζιλία) 14.725

Ντένις Αμπλιάζιν (Ρωσία) 14.666

Αρτούρ Τοβμασιάν (Αρμενία) 14.200

Νικ Κλέσινγκ (Γερμανία) 14.166

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις