Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βούτσης ΣΥΡΙΖΑ 2015: Γίνεται της…κωλοτούμπας – Τα ”μαζεύει” μετά τις αντιδράσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης ΣΥΡΙΖΑ 2015: Γίνεται της…κωλοτούμπας – Τα ”μαζεύει” μετά τις αντιδράσεις

Βούτσης ΣΥΡΙΖΑ 2015: H πολιτική..κωλοτούμπα του Νίκου Βούτση μετά τις χθεσινές αντιδράσεις για τις αναφορές του ότι το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ανέτοιμος να κυβερνήσει.

Βούτσης ΣΥΡΙΖΑ 2015: Σε μία πολιτική… κωλοτούμπα προχώρησε ο τέως πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μετά το σάλο που προκάλεσαν οι χθεσινές του αναφορές για το 2015 και συγκεκριμένα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ανέτοιμος να κυβερνήσει. Υπενθυμίζεται ότι ο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε χθες, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης βιβλίου, στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, σημειώνοντας πως η αποτίμηση της ήττας πρέπει να γίνει «συντεταγμένα και τολμηρά». «Μερικές φορές, δυστυχώς, χρειάζονται διευκρινίσεις και για τα πολιτικά αυτονόητα», σχολιάζει ο τέως πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, σε δήλωσή του αναφορικά με τοποθέτησή του κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Αριστείδη Μπαλτά.

«Μιλώντας για τις εμπειρίες διακυβέρνησης, οι οποίες καταγράφονται στο πολύ καλό και χρήσιμο βιβλίο του Αριστείδη Μπαλτά, επεσήμανα το γεγονός ότι ενώ προγραμματικά -και από πλευράς στελεχιακού δυναμικού- ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προετοιμαστεί για το ορατό σοβαρό ενδεχόμενο, από το 2012 κιόλας, ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας, ήταν σαφές και εύλογο -εφόσον η Αριστερά δεν είχε διαδραματίσει ποτέ τέτοιο ρόλο- να υπάρχει μια έλλειψη ετοιμότητας σε σχέση, όπως διευκρίνισα μάλιστα, με την προετοιμασία του ανθρώπινου δυναμικού ανά Υπουργείο και Οργανισμό». Και προσθέτει: «η ιστορία και η πράξη έδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πορεύτηκε με τόλμη και ετοιμότητα, αποτελεσματικά και σε αυτό το πεδίο».

Βούτσης ΣΥΡΙΖΑ 2015: Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις του

 Βούτσης ΣΥΡΙΖΑ 2015: Η επίμαχη δήλωση Βούτση

Μία από τις αναφορές ωστόσο προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. «Ενώ ήμασταν προετοιμασμένοι πάρα πολύ στα τρία χρόνια που ήμασταν αξιωματική αντιπολίτευση σε ψηφίδες προγραμματικές με πρωταγωνιστικό ρόλο του Γιάνη, αλλά και άλλων συντρόφων για το τι πρέπει να κάνουμε με τις ΕΠΕΚΕ, ήμασταν πάρα πολύ μακριά από το να είμαστε έτοιμοι για διακυβέρνηση».«Και ήμασταν επίσης μακριά από την οργάνωση της διακυβέρνησης. Είμαι ευθύς, λέω ότι δεν υπήρχε σε κανένα υπουργείο, καμία οργάνωση βάσης ή οργάνωση μελών, όπως τα λέμε τώρα. Πουθενά σε κανένα υπουργείο σε κανένα μαζικό χώρο» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις