Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ψήφος αποδήμων 2019 Μητσοτάκης: “Ναι” από Φώφη, θετικοί με “αστερίσκους” Κουτσούμπας – Βελόπουλος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψήφος αποδήμων 2019 Μητσοτάκης: “Ναι” από Φώφη, θετικοί με “αστερίσκους” Κουτσούμπας – Βελόπουλος

Ψήφος αποδήμων 2019 Μητσοτάκης: Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, είπε ότι είναι θετικός με "αστερίσκους" στην πρόταση της ΝΔ.

Ψήφος αποδήμων 2019 Μητσοτάκης: Με ευρύτατη συναίνεση φαίνεται ότι θα περάσει το νομοσχέδιο για την ψήφο των ομογενών που φέρνει η κυβέρνηση. Μέχρι στιγμής ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εισπράξει τρία «ναι», ενώ αναμένεται να συμφωνήσει και το ΜέΡΑ 25. Ο μόνος που αρνήθηκε κατηγορηματικά είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Η συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον γ.γ. του ΚΚΕ είχε διάρκεια 35 λεπτών και σύμφωνα με πληροφορίες ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε στον πρωθυπουργό ότι είναι κατ΄ αρχήν θετικός υπό προϋποθέσεις απέναντι στην πρόταση της ΝΔ για την ψήφο των αποδήμων. Δεδομένου ότι και η Φώφη Γεννηματά είπε «ναι» φαντάζει πολύ πιθανό το σχετικό νομοσχέδιο να συγκεντρώσει πάνω από 200 ψήφους. Αν συνυπολογίσει κανείς και το «ναι» που φάνηκε να λέει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, αλλά και την θετική στάση του Μέρα25, υπολογίζεται το σχετικό ν/σ να συγκεντρώσει 214 ψήφους, με τον ΣΥΡΙΖΑ να μοιάζει απομονωμένος

Στο διάλογο με τον Δημ. Κουτσούμπα μπροστά στις κάμερες κυριάρχησε το… κρύωμα. Ως γνωστόν, νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης είχε έναν διάλογο για το κρύωμα με την Φώφη Γεννηματά.  «Σηκώθηκα μόνο και μόνο για να έρθω εδώ», είπε η κυρία Γεννηματά στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Κι εγώ έχω κρύωμα, οπότε δεν κινδυνεύουμε να κολλήσουμε ο ένας τον άλλο», της απάντησε ο πρωθυπουργός, ο οποίος στη συνέχεια παρήγγειλε πράσινο τσάι και για τους δύο. Έχοντας διαβάσει προφανώς τον διάλογο, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε στον πρωθυπουργό για να «σπάσει» τον πάγο: «Έμαθα ότι είστε κρυωμένος» είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. «Η Φώφη είναι χειρότερα» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Είναι η εποχή αυτή» απάντησε ο κ. Κουτσούμπας.

Φωτογραφία αρχείου

Ψήφος αποδήμων: Τα κριτήρια του ΚΚΕ

Στη συνέχεια μπήκαν στη συζήτηση για την ψήφο των ομογενών όπου ο γ.γ. του ΚΚΕ έθεσε ως κριτήρια την ύπαρξη ΑΦΜ, το εύλογο χρονικό διάστημα που λείπει από την Ελλάδα, για το οποίο είπε ότι πρέπει να ορίζεται συγκεκριμένα με βάση, για παράδειγμα, ενδεικτικά τα τριάντα χρόνια- θα μπορούσε να είναι αυτό το κομβικό διάστημα που απουσιάζει. Άλλα κριτήρια που έθεσε είναι η αυτοπρόσωπη εκλογή (όχι σε επιστολική ψήφο), ενώ εμφανίστηκε θετικός στο να προσμετράται στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα. «Πρέπει να διασφαλιστεί οπωσδήποτε η ψήφος των ομογενών (…) Η συνολική μας στάση θα καθοριστεί από το νομοσχέδιο που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση» δήλωσε αμέσως μετά ο Δημ. Κουτσούμπας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις