Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επίδομα Στέγασης 2019: Εγκρίθηκε η δαπάνη για τον Οκτώβρη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα Στέγασης 2019: Εγκρίθηκε η δαπάνη για τον Οκτώβρη

Επίδομα Στέγασης 2019: Εγκρίθηκε δαπάνη, ύψους 28.500.000 ευρώ, σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Επίδομα Στέγασης 2019: Το κονδύλι για την καταβολή του επιδόματος στέγασης για τον μήνα Οκτώβρη εγκρίθηκε από το υπουργείο Εργασίας. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε κονδύλι ύψους 28.500.000 ευρώ, σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων οικονομικού έτους 2019, έτσι ώστε να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της δαπάνης που αφορά την καταβολή του επιδόματος στέγασης μηνός Οκτωβρίου 2019. Αυτό προβλέπει απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

Το διάστημα 24 με 25 Οκτωβρίου αναμένονται οι νέες πληρωμές συντάξεων και επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ. Συγκεκριμένα, από τον Οργανισμό θα καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα, το ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) και το επίδομα ενοικίου – στέγασης. Οι δικαιούχοι για τα προνοιακά και αναπηρικά επιδόματα μηνός Οκτωβρίου του ΟΠΕΚΑ . Επιπλέον το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 30 Σεπτεμβρίου. Τέλος, το επίδομα ενοικίου για τον Οκτώβριο θα καταβληθεί σε όλους όσοι υπέβαλλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως 30 Σεπτεμβρίου και αυτή έχει εγκριθεί.

Επίδομα Στέγασης 2019: Πληρωμές συντάξεων:

Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου
Το ΝΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου
Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου
Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου
Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου
Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου
Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου
Το ΕΤΑΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου
Τα λοιπά ταμεία του ΕΦΚΑ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου
Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις