Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τρομοκρατική επίθεση Γερμανία: Ομολόγησε το έγκλημα και τα κίνητρά του ο δράστης
ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατική επίθεση Γερμανία: Ομολόγησε το έγκλημα και τα κίνητρά του ο δράστης

Τρομοκρατική επίθεση Γερμανία: Ο δράστης προσπάθησε αλλά απέτυχε να εισβάλει στη συναγωγή της πόλης Χάλε στην ανατολική Γερμανία την Τετάρτη και τελικά σκότωσε δύο ανθρώπους.

Τρομοκρατική επίθεση Γερμανία: Ο άνδρας, που διέπραξε την επίθεση εναντίον συναγωγής στην πόλη Χάλε της Γερμανίας με αποτέλεσμα να σκοτώσει δύο ανθρώπους, παραδέχθηκε το έγκλημά του. Παράλληλα, ομολόγησε ότι το κίνητρό του ήταν οι ακροδεξιές και αντισημιτικές του αντιλήψεις. Αυτό μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο dpa, μια πληροφορία που επιβεβαίωσε λίγο αργότερα το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα. Ο 27χρονος Στέφαν Μπάλιετ ομολόγησε το έγκλημά του κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστή χθες Πέμπτη το βράδυ. Ο δράστης προσπάθησε αλλά απέτυχε να εισβάλει στη συναγωγή της πόλης Χάλε στην ανατολική Γερμανία την Τετάρτη και τελικά πυροβόλησε και σκότωσε δύο ανθρώπους.

Την ίδια ώρα, η καγκελάριος Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ δηλώνει σοκαρισμένη από την επίθεση του 27χρονου που στέρησε τη ζωή σε δύο άτομα. «Ολοι γνωρίζουμε πως αποφύγαμε παρά λίγο μια τρομερή επίθεση εναντίον των ανθρώπων στη συναγωγή», είπε. «Θα μπορούσαν να είχαν υπάρξει πολύ περισσότερα θύματα». Είμαστε ευτυχείς για κάθε συναγωγή, για κάθε εβραϊκή κοινότητα και για όλες τις ζωές των Εβραίων στη χώρα μας», συνέχισε η Μέρκελ.

Η Άγκελα Μέρκελ επισκέφθηκε συναγωγή για να τιμήσει τα θύματα της επίθεσης

Τρομοκρατική επίθεση Γερμανία: Μοναχικός λύκος ο δράστης

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπάλιετ συνελήφθη λίγες ώρες μετά τις επιθέσεις, ενώ μετέδιδε ζωντανά στο διαδίκτυο την αιματηρή «αποστολή» του. Τα όσα έλεγε δεν αφήνουν αμφιβολίες για τα κίνητρά του. Μιλούσε επανειλημμένα για Εβραίους και «kanaken», λέξη της αργκό που χρησιμοποιείται υποτιμητικά για γερμανόφωνους από την Τουρκία και τις αραβικές χώρες. Ο 27χρονος δεν ήταν γνωστός στις αρχές της Γερμανίας, σύμφωνα το Spiegel, ενώ έδρασε μόνος του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις