Αθήνα

°C

Παρασκευή

25

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σεμινάρια για γονείς: Μπαμπάδες…πίσω στα θρανία της Θεσσαλονίκης
ΕΛΛΑΔΑ

Σεμινάρια για γονείς: Μπαμπάδες…πίσω στα θρανία της Θεσσαλονίκης

Σεμινάρια για γονείς: Οι μπαμπάδες της Θεσσαλονίκης στις 18 Οκτωβρίου αναμένεται να καθίσουν στα θρανία προκειμένου να παρακολουθήσουν σεμινάρια για το πώς θα γίνουν καλύτεροι γονείς.

Σεμινάρια για γονείς: Στα θρανία θα καθίσουν το επόμενο διάστημα μπαμπάδες της Θεσσαλονίκης και θα παρακολουθήσουν σεμινάρια για το πώς μπορούν να φροντίζουν και να ανατρέφουν τα παιδιά τους, με μοναδικό στόχο να γίνουν καλύτεροι γονείς. Μπαμπάδες όλων των ηλικιών, με μωρά παιδιά, νήπια ή μεγαλύτερα, παντρεμένοι ή διαζευγμένοι, έχουν δηλώσει συμμετοχή στις εβδομαδιαίες συναντήσεις που διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης Ελπίδα. Τα δίωρα μαθήματα με τίτλο «Μπαμπά είσαι πολύτιμος, μην το ξεχνάς!» ξεκινούν στις 18 Οκτωβρίου στη Νέα Κρήνη της Καλαμαριάς και θα γίνονται κάθε απόγευμα Παρασκευής χωρίς οικονομική επιβάρυνση, αρκεί να έχει προηγηθεί εγγραφή.

Οι μπαμπάδες ασχολούνται με το μεγάλωμα των παιδιών τους και ο μύθος και η εικόνα που υπήρχε παλαιότερα γι’ αυτούς, πλέον δεν υφίσταται. Τους βλέπουμε να τα ταΐζουν, να αλλάζουν πάνες, να τα διαβάζουν και να πηγαίνουν στις δραστηριότητες τους, δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κοινωνιολόγος, Ανδρέας Μεδίτσκος, ο οποίος θα είναι και ο συντονιστής των σεμιναρίων. Σύμφωνα με τον κ.Μεδίτσκο, οι μπαμπάδες καλούνται σε αυτές τις εβδομαδιαίες συναντήσεις να να συζητήσουν για θέματα που τους απασχολούν γύρω από την ανατροφή και τη φροντίδα των παιδιών τους και να ανταλλάξουν εμπειρίες.

Σεμινάρια για γονείς: Μεγάλη συμμετοχή στα σεμινάρια

«Υπάρχει το στερεότυπο ότι ο μπαμπάς δεν κλαίει, δεν στεναχωριέται, είναι ο βράχος της οικογένειας. Θέλουμε να τους δώσουμε τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τις ικανότητες που έχουν, να τις βγάλουν προς τα έξω και να τις χρησιμοποιήσουν ώστε να βελτιώσουν τις σχέσεις τους με τα παιδιά τους, αλλά και τη σύζυγο ή τη σύντροφο τους», πρόσθεσε. Όπως αναφέρει ο κ. Μεδίτσκος, ίσως το δυσκολότερο επάγγελμα για όλους είναι το να είσαι γονιός και κανένας από εμάς δεν είχε προηγουμένως κάποια εκπαίδευση. Στα σεμινάρια έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετέχουν και πολλοί μπαμπάδες που είναι χωρισμένοι, μεγάλοι σε ηλικία, ή που νιώθουν πως απέχουν από τη ζωή των παιδιών τους λόγω του διαζυγίου και θέλουν να τη βελτιώσουν. Τελευταία προθεσμία συμμετοχής για όσους μπαμπάδες ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στις 15 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις που θα γίνονται σε χώρο του Κέντρου Πρόληψης Ελπίδα (στην οδό Ησιόδου 10) είναι η 15η Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις