Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θεσσαλονίκη Ζέρβας: Κατέθεσε μήνυση για κλοπή ανακυκλώσιμων υλικών
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη Ζέρβας: Κατέθεσε μήνυση για κλοπή ανακυκλώσιμων υλικών

Θεσσαλονίκη Ζέρβας: Ο δήμαρχος προχώρησε σε μήνυση απέναντι σε αυτούς που κλέβουν ανακυκλώσιμα υλικά από τους κάδους.

Θεσσαλονίκη Ζέρβας: Μήνυση κατά αγνώστων για κλοπές ανακυκλώσιμων υλικών από τους μπλε κάδους της ανακύκλωσης κατέθεσε ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας. Το συγκεκριμένο πρόβλημα αποτελεί «πονοκέφαλο» για τη διοίκηση, καθώς οι επιτήδειοι πέρα από τις καθημερινές κλοπές των ανακυκλώσιμων υλικών προκαλούν καταστροφές και βλάβες στους κάδους. «Το πρόβλημα είναι μεγάλο. Καθημερινά κλέβουν τα ανακυκλώσιμα υλικά από τους μπλε κάδους, ενώ στη συνέχεια οι επιτήδειοι πετούν δεξιά κι αριστερά όσα αντικείμενα δεν τους χρειάζονται. Πέρα από την κλοπή υπάρχει και το ζήτημα της ευταξίας στην πόλη», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, υπεύθυνος για την Καθαριότητα και την Ανακύκλωση, Ν. Ζεϊμπέκης.

Επιδίωξη της διοίκησης του Κωνσταντίνου Ζέρβα είναι να αυξηθούν τα ποσοστά ανακύκλωσης και ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί με την πάταξη της «πειρατείας», αλλά και την αύξηση των μπλε κάδων σε όλους τους δρόμους, ένα σχέδιο που είναι έτοιμο να μπει σε εφαρμογή το επόμενο διάστημα. Παράλληλα, θα γίνει αναδιοργάνωση τόσο των μπλε όσο και των πράσινων κάδων ώστε όλοι οι δημότες να μπορούν εύκολα να κάνουν ανακύκλωση.

Θεσσαλονίκη Ζέρβας: ”Πνίγονται” οι γειτονιές στη Θεσσαλονίκη

Συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν αρκετές μέρες πριν, να καθαρίζουν από νωρίς το πρωί οικόπεδο γεμάτο από μπάζα και σκουπίδια, που βρίσκεται επί της οδού 26ης Οκτωβρίου, στη δυτική πλευρά της πόλης, ύστερα από έγγραφο – διαταγή από τον εισαγγελέα και την Πυροσβεστική Υπηρεσία. «Το συγκεκριμένο οικόπεδο, που είναι περίπου 5 στρεμμάτων, είχε γίνει “αποθήκη” μπαζών και απορριμμάτων και ήταν επικίνδυνη εστία για φωτιά και μόλυνση», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για Καθαριότητα και Ανακύκλωση, Νίκος Ζεϊμπέκης.

Δεκάδες στρώματα, πολυθρόνες,γραφεία παλέτες, μπάζα και είδους σκουπίδια πεταμένα στο δρόμο και τα πεζοδρόμια σε γειτονιές της Θεσσαλονίκης. Τα ογκώδη αντικείμενα που πετούν στα πεζοδρόμια ασυνείδητοι εμποδίζουν τη διέλευση των πεζών, αλλά δημιουργούν κι εστίες μόλυνσης. Δελφών, 28ης Οκτωβρίου,  κι έξω από το 19ο δημοτικό σχολείο στην Κάτω Τούμπα η κατάσταση είναι τραγική. Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες των περιοχών, κάνουν έκκληση στον δήμο να μαζεύει γρηγορότερα τα ογκώδη αντικείμενα. Τους τελευταίους μήνες λόγω της υποδοχής μεγάλου αριθμού φοιτητών, πολλοί ιδιοκτήτες  προέβησαν σε  ανακαινίσεις των διαμερισμάτων τους, με αποτέλεσμα να παρατούν στους κάδους, ακόμη κι ανακύκλωσης τα μπάζα και τα σκουπίδια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις