Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μεσολόγγι φωτιά: Τραγωδία με θύμα μια 80χρονη μες το σπίτι της
ΕΛΛΑΔΑ

Μεσολόγγι φωτιά: Τραγωδία με θύμα μια 80χρονη μες το σπίτι της

Μεσολόγγι φωτιά: Τραγικό συμβάν με θύμα μια 80χρονη σημειώθηκε στο Μεσολόγγί όταν στο σπίτι που διέμενε τυλίχθηκε στις φλόγες.

Μεσολόγγι φωτιά: Ανείπωτη τραγωδία, με θύμα μια 80χρονη σημειώθηκε στην περιοχή Μαγούλα Νεοχωρίου του Δήμου Μεσολογγίου όταν στο σπίτι που διέμενε τυλίχθηκε στις φλόγες. Η φωτιά εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι και πιθανότατα να ξεκίνησε από κάποιο σκεύος που βρισκόταν στην κουζίνα και γρήγορα να επεκτάθηκε στους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού. Περίοικοι αντιλήφθηκαν την πυρκαγιά και άμεσα έσπευσαν στην οικία της 80χρονης προκειμένου να την απομακρύνουν. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε ήταν ήδη πολύ αργά αφού η ηλικιωμένη είχε χάσει ήδη την ζωή της από την εισπνοή του καπνού.

Η 80χρονη γυναίκα, σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε αρκετά κινητικά προβλήματα. Μετά το ξέσπασμα της φωτιάς και αφού είχε εισπνεύσει ήδη υπερβολικό καπνό, μεταφέρθηκε αμέσως με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ο μοιραίος θάνατός της. Έπειτα από την δυσάρεστη είδηση η σορός της μεταφέρθηκε για νεκροψία -νεκροτομή, στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών. Σημειώνεται ότι την προανάκριση για τα αίτια του συμβάντος ανέλαβε η Π.Υ. Μεσολογγίου.

Τραγωδία Νεάπολη: Από θαύμα έζησαν άνθρωποι της περιοχής

Από θαύμα δεν κάηκε ζωντανή  ηλικιωμένη γυναίκα αλλά και μια ολόκληρη γειτονιά στη συνοικία της Νεάπολης , μετά από  πυρκαγιά που εκδηλώθηκε γύρω στις 11:40 π.μ. σε αποθήκη μονοκατοικίας επί της Λεωφόρου Αθηνών λίγο πριν τις σχολές του ΟΑΕΔ. Στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα με οκτώ πυροσβέστες που έσβησαν τις φλόγες   καθώς στην αποθήκη υπήρχαν εύφλεκτα υλικά όπως και μία δεξαμενή με μισό τόνο πετρέλαιο έξω από την αποθήκη.

«Είχαμε πληροφορίες από αυτούς που μας κάλεσαν ότι στο χώρο υπήρχε φιάλη γκαζιού και δεξαμενή πετρελαίου. Μέσα καμαράκι υπήρχε φιάλη υγραερίου και αμέσως όταν ήρθαμε την απομακρύναμε και σβήσαμε και τη φωτιά για να μην επεκταθεί στο υπόλοιπο σπίτι αλλά και στα γειτονικά. Η δεξαμενή πετρελαίου ήταν έξω από το καμαράκι  και αυτή έλιωσε και κάηκε το πετρέλαιο. Επικίνδυνο περιστατικό που ευτυχώς εξελίχθηκε καλά, χάρις στην έγκαιρη επέμβασή μας» είπε ο επικεφαλής του κλιμακίου πυροσβεστών και  πρόσθεσε: «ως έκρηξη ακούστηκαν κάποια κουτιά με χρώματα που έσκασαν. Τη φιάλη την ψύξαμε και δεν έσκασε ευτυχώς. Οι πολίτες  να μην αλλάζουν μόνοι τους τις φιάλες για να γίνεται πάντα έλεγχος για διαρροή. Η αλλαγή να γίνεται σε εξωτερικό χώρο και με την παραμικρή μυρωδιά να κινητοποιούνται».

Φωτογραφίες από Eurokinissi

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις