Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Φθιώτιδα – ληστεία: Χτύπησε με ξύλο 91χρονο
ΕΛΛΑΔΑ

Φθιώτιδα – ληστεία: Χτύπησε με ξύλο 91χρονο

Φθιώτιδα – ληστεία: Ένα χρόνο από την αιματηρή ληστεία μετά από εισβολή σε σπίτι ηλικιωμένων στη Φθιώτιδα, έγινε γνωστός ο ένας από τους δράστες.

Φθιώτιδα – ληστεία: Ένα χρόνο μετά την εφιαλτική νύχτα, που έζησε ανδρόγυνο μέσα στο σπίτι του στη Φθιώτιδα, αντιμέτωπο με δύο ληστές, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας κατάφεραν να… βγάλουν την κουκούλα του ενός δράστη! Πρόκειται για 46χρονο Ρομά, σεσημασμένο για παρόμοια αδικήματα και στο παρελθόν, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία, ενώ αναζητείται ακόμη ο συνεργός του, ο δεύτερος κουκουλοφόρος εισβολέας. Η ληστρική εισβολή των δύο είχε γίνει μεταμεσονύκτιες ώρες της 20ης Σεπτεμβρίου 2018, όταν, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, ο 48χρονος με τον συνεργό του, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, παραβίασαν την πόρτα οικίας ανδρόγυνου ηλικιωμένων.

Στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, οι κουκουλοφόροι ληστές χτύπησαν, κατά τα ίδια στοιχεία, τον 91χρονο ιδιοκτήτη του σπιτιού προκαλώντας του σωματικές βλάβες, παρουσία της 85χρονης τρομοκρατημένης συζύγου του, «για να αποκαλύψει που είχε κρυμμένα τα χρήματα»! Έχοντας ακινητοποιήσει και τους δύο ηλικιωμένους, οι δράστες της αιματηρής ληστείας, άρπαξαν το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ και ένα κυνηγετικό όπλο του θύματος.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Φθιώτιδα – ληστεία: Άφησαν το ανδρόγυνο σε οικτρή κατάσταση

Άφησαν το ανδρόγυνο σε οικτρή κατάσταση με τον 91χρονο τραυματισμένο από τα χτυπήματα και πριν διαφύγουν μέσα στο σκοτάδι, έκοψαν και το καλώδιο του τηλεφώνου για να μην μπορούν να ζητήσουν τα άτυχα θύματα βοήθεια από την Αστυνομία. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, υποβάλλεται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας για τις περαιτέρω ενέργειες της Δικαιοσύνης σχετικά με την αιματηρή ληστεία.

Ανάλογο περιστατικό και στην Πρέβεζα

Στο μεταξύ, από την Ασφάλεια Πρέβεζας, εξιχνιάστηκε ένοπλη ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας, που είχε συμβεί πριν από επτά χρόνια! Γι’ αυτήν κατηγορείται μια 48χρονη γυναίκα, η οποία φέρεται να λήστεψε τότε την ηλικιωμένη με απειλή μαχαιριού μέσα στο σπίτι της, στη Σαμψούντα. Κατά τα ίδια στοιχεία, η εμπλεκόμενη κατηγορείται ότι στις 12 Μαρτίου 2012, άρπαξε χρήματα και ένα κινητό τηλέφωνο. Την 48χρονη συνέλαβαν πρόσφατα οι αστυνομικοί στην Πρέβεζα καθώς εκκρεμούσαν σε βάρος της καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπές και απάτες. Η σύγκριση με αποτύπωμα που είχε βρεθεί στο σπίτι της ηλικιωμένης και έμενε «ορφανό» από το 2012, έδειξε ότι ανήκε στην 48χρονη η οποία ήδη έχει προφυλακιστεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις