Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Γερμανία – Αργεντινή 2-2: Από ένα ημίχρονο (vid)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γερμανία – Αργεντινή 2-2: Από ένα ημίχρονο (vid)

Γερμανία - Αργεντινή 2-2: Στο πρώτο 45λεπτο κυριάρχησαν τα «πάντσερ» και προηγήθηκαν 2-0, αλλά στην επανάληψη η «αλμπισελέστε» έδειξε τα δόντια της και ισοφάρισε 2-2

Γερμανία – Αργεντινή 2-2: Το πρώτο ημίχρονο ανήκε στην Γερμανία και το δεύτερο στην Αργεντινή. Οι δυο τους έφεραν 2-2 στο «Ζιγκνάλ Ιντούνα Παρκ» του Ντόρτμουντ, σε ένα χορταστικό φιλικό παιχνίδι με τέσσερα γκολ και αρκετές ευκαιρίες. Μπορεί να έλειπε από τη μια ο Λιονέλ Μέσι λόγω τιμωρίας από τη FIFA και από την άλλη η άμυνα του Γιόαχιμ Λεβ να ήταν πειραματική, ωστόσο το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον. Έπαιζαν άλλωστε δύο από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, οι οποίες έχουν βρεθεί τρεις φορές αντιμέτωπες σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο και απέκτησαν δίκαια το προβάδισμα με 2-0, πρώτα με σκόρερ τον Γκνάμπρι στο 15′ (10ο γκολ σε 11 συμμετοχές) και έπειτα με τον Χάβερτς στο 22′. Σε όλη τη διάρκεια του ημιχρόνου είχαν καλύτερη εικόνα και περισσότερη κατοχή μπάλας, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο η αλμπισελέστε ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της μετά το 60ο λεπτό και βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει με τους Αλάριο στο 66′ και Οκάμπος στο 88′ ώστε να διαμορφωθεί το τελικό 2-2.

Το δοκάρι για το 3-0

Η Γερμανία ήταν ξεκάθαρα ανώτερη στο ξεκίνημα αλλά και στην πορεία του πρώτου ημιχρόνου. Στο 31′ έφτασε κοντά στο 3-0 αλλά η προσπάθεια σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, για να έρθει στο 33′ η πρώτη αντίδραση από πλευράς Αργεντινής. Ο Ντε Πάουλ έπιασε ένα σουτ κεραυνό εκτός περιοχής, με τον Τερ Στέγκεν να αδυνατεί να αποκρούσει αλλά για καλή του τύχη η μπάλα τράνταξε το δεξί δοκάρι.

Ευκαιρία για τρίτο γκολ υπήρξε και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όμως ο Μαρκεζίν σταμάτησε την προσπάθεια του Τσαν. Στο τελευταίο μισάωρο η Αργεντινή επέβαλλε τους δικούς της κανόνες και γι’ αυτό κατάφερε να ξαναμπεί στο ματς. Απέδειξε μάλιστα ότι αν είχε αποφύγει το κακό πρώτο ημίχρονο, θα διεκδικούσε μέχρι τέλους τους πόντους της νίκης. Το αποτέλεσμα πάντως κρίνεται δίκαιο.

Γερμανία (Γιοακίμ Λεβ): Τερ Στέγκεν, Τσαν, Κοχ, Ζούλε, Κλόστερμαν, Χάβερτς (83′ Ρούντι), Κίμιχ, Χάλστενμπεργκ, Μπραντ (66′ Αμίρι), Βάλντσμιντ, Γκνάμπρι (71′ Σερντάρ).

Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι): Μαρκεζίν, Φόιθ, Οταμέντι, Ρόχο (46′ Ακούνια), Ταλιαφίκο, Ντε Πάουλ (90′ Ροντρίγκες), Παρέδες, Περέιρα (76′ Σαράβια), Κορέα (46′ Οκάμπος), Ντιμπάλα (62′ Αλάριο), Λαουτάρο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις